fredag 13. april 2012

Step Up - No Excuse, presenterer Ole Vidar!

La oss ønske velkommen en ny deltaker i No Excuse Project!

Ready?

Ole Vidar har trent mye tidligere og han har trent mye hjemme i sin egen stue med små vekter fra en vektkoffert. Men han har ikke hatt så stor kunnskap om trening, slik at det har blitt mye gjetting og mye tid er blitt brukt på å trene ubalansert. Det har vært fokus på biceps, push up og mage. Rygg og ben har vært totalt neglisjert og det har ikke vært trent kardio i noen form.

Ole Vidar har i perioder vært flink med kostholdet sitt og har tidligere gått veldig mye ned i vekt samtidig som han trente provisorisk hjemme i stuen. Han har ikke hatt så mye kunnskap om trening, men han har hatt en sterk vilje og et enormt pågangsmot til å sette igang. Dette fikk ham et stykke på vei til å få de resultatene han ønsket seg. Det har vært nesten, men ikke helt. Han bruker veldig mye tid på å komme igjennom hele kroppen, ettersom han i mangel på kunnskap om hvordan han skal belaste mer, kun har fokusert på å legge til flere repetisjoner. Ole Vidar kan nå ta rundt 600 sit ups og bruker ca en time på å komme igjennom kun den øvelsen. Man kan jo lure på om målet et å etterhvert bruke en hel dag på sit ups alene? Han oppdaget også at å trene de samme øvelsene dag etter dag uten noen form for variasjon er dørgende kjedelig, dermed blir treningen ofte periodebasert.

For noen år siden. 
Etter mange timer egenimprovisert hjemmetrening og et bra kosthold


Ole Vidar skal gifte seg til sommeren og er motivert til å sette inn støtet for Kroppen nå, mer enn noen gang. Men med full jobb og med etablering av ny familie og oppussing av felles hjem så blir det ikke like mye tid til trening, og da er man nødt til å finne en mer effektiv måte å trene på som kan gi synlige resultater på kort tid.

Jeg har kjent Ole Vidar i årevis, og har fulgt han i sin jakt på styrke og fitness - drømmen om Kroppen med stor K. Jeg har fortalt ham om min fitness-tilnærming og for noen måneder siden testet han sin første treningslykke-økt. 12 minutter døden skremte livskiten ut av mannen da han midt i økten oppdaget sin manglende kondisjon sett i forhold til et godt styrkegrunnlag. Etter 5-6 minutter kunne han hverken puste eller prate, alt var vondt og etterpå kunne han knapt gå på flere dager. Det var ikke tvil om at det var effektivt - men var han villig til å pushe seg igjennom en slik økt på nytt?

Nå er han villig til å teste det igjen, men litt mer i sitt eget tempo - ihvertfall i starten. Det handler først og fremst om å jevne ut ubalansen mellom styrke og kondisjon. Å bli kjent med denne treningsformen og å bli kjent med sin egen kropp og sine egne styrker og svakheter. Å jevne ut styrke i underkropp og overkropp og det å inkludere ryggtrening blir et viktig fokus i starten.

Det blir en spennende fitness-reise for Ole Vidar framover. Og vi får lov til å følge ham, repetisjon for repetisjon, steg for steg, muskel for muskel og svettedråpe for svettedråpe. Som med de andre deltakerne i prosjektet så er første fokus å komme seg igjennom én måned med trening, for så å vurdere om dette kan være en treningsform det er verd å fortsette med.

Lykke til Ole Vidar!


Bring it on!

Alanna

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar