lørdag 2. februar 2013

Kraftrumpe. Februar in the making.

Januar skulle være rumpas måned. Der skulle vi jobbe med rå styrke for å bygge en sterk og tøff rumpe.  Nå er februar igang og vi fortsetter med rumpefokus en stund til, fordi det å bygge på seg ny rumpe tar tid.

Nytt for denne måneden er at vi legger til eksplosivitet og spenst. Forrige måned løftet vi tungt. Når man løfter skikkelig tungt, så kjennes det litt som at musklene jobber i sirup. De må mobilisere mye kraft og dermed rekruttere så mange muskelfiber som mulig for å hjelpe til i løftet. Det kan ta litt tid å få organisert all løftehjelpen, og dermed går bevegelsen forholdsvis sakte. Slik bruker musklene alle tilgjengelige resurser på de få tunge løftene og vil etterpå jobbe med å forstørre "løftetroppen" for å tåle samme løftet bedre neste gang.

Denne måneden handler det om å hoppe høyt. Men med perfekt teknikk og trykk fra helen. Eksplosivitet og spenst bygger styrke fordi musklene må produsere mye kraft i løpet av kort tid. Når musklene får tidspress på seg, greier de ikke organisere et like stort "løftekorps" - og dermed klarer den ikke å produsere like mye kraft. Men de ressursene som blir brukt blir overbelastet og dermed lærer musklene å mobilisere raskere, i tillegg til at den utvider løftetroppen for å ha mer ressurser å ta av.

Begge deler gir fantastiske resultater. Men i kombinasjon blir resultatene enda bedre.

Denne måneden skal vi fortsette å bruke rumpeøktene fra forrige måned. Men i tillegg blir det introdusert økter med mer ekspolosivet. Det betyr mer kroppsvekt og lettere vekter.

Jeg fikk et ønske om å skru fokuset litt mer over på mage. Mange jenter ønsker seg flat mage, men det er få som skjønner hva som virkelig skal til og bruker mye tid på helt ubrukelige øvelser og trening som ikke gir resultater. Jeg skal skrive et eget innlegg om dette. For ja - jeg har skrudd fokuset litt over på mage denne måneden.

Her kommer en presentasjon av månedens treningsplaner. Alle øktene er supre å kombinere med annen trening om du ønsker det. Men du trenger ikke å kombinere med annen trening for å få fantastiske resultater! Du kan gjøre øktene hjemme eller du kan ta dem med deg på ditt lokale treningsstudio. Du trenger ikke utstyr, men jeg anbefaler de fleste å investere i enkelt utstyr - som en treningsmatte og en vektkoffert - for bedre resultater. Det er belastningen det kommer ann på!

Back To Basic - Beginner Butt. 
Beginner BTB. Vi fortsetter med to økter i uken - slik at det er mest mulig gjennomførbart for deg med veldig trang timeplan eller for deg som er så ny til trening at fire økter blir urealistisk. De rosa dagene er dagsutfordringer hvor du jobber deg igjennom én øvelse på en hel dag. På den måten blir du godt kjent med øvelsene på en rolig måte og du får boostet resultatene uten å svette. 

På fridagene har jeg lagt inn forslag til bevegelse - for å minne deg på at hverdagsbevegelse er like viktig som treningen i seg selv. 


Back To Basic - Power Butt
Det enkle er ofte det tryggeste. Back To Basic Konseptet har en begrenset øvelsesbank som gjør at du blir godt kjent med øvelsene over tid. Treningsøktene varierer i oppsett, men alle er designet til å være korte og intensive. Øvelsene er plukket ut for å gi økt styrke, økt kondisjon og bedre bevegelighet. 

På fridagene har jeg lagt inn forslag til bevegelse - for å minne deg på at hverdagsbevegelse er like viktig som treningen i seg selv. 



Advanced Athlete - Buble Butt
To dager i måneden er satt av til BTB-økter - enkle og utfordrende. Mens de øvrige to dagene er satt av til mer avanserte økter hvor vi leker mer med treningen. Her skrur vi opp utfordringen en god del ved å introdusere stadig nye øvelser og ekperimenterer med kombinasjonsøvelser. Øvelsene kan være vanskelig å utføre eller kreve en del grunnleggende styrke. Men også i disse videoene presenterer jeg modifikasjoner for deg som ikke er helt sterk nok enda - men som ønsker en utfordring. 

Dette er planen for deg som kjeder deg lett og ønsker en mer leken tilnærming til trening og en større utfordring til intensitet og styrke. 



Velg deg en plan og hold deg til den.

Alanna

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar