fredag 2. november 2012

Play Hard for Crazy Abs?

Så har du startet opp med treningen. Du pusher seg igjennom og snubler og svetter og og det svir skuldre og verker i bena. Du fniser av deg selv der du ikke helt greier å stokke armer og ben og ikke helt vet hvilken ben du skal stå på neste gang og du bli oppgitt over deg selv når du roter det til for deg selv midt i økten fordi du ikke lenger klarer å tenke fordi du er så sliten. Og den eneste tanken du greier å holde fast på er at det blir sikkert lettere etterhvert. Det er tungt i starten fordi jeg er ny, etterhvert blir det lettere.

Når nybegynnere kommer med håpefulle kommentarer som det, vet jeg ikke riktig hva jeg skal svare. For JO - noe blir lettere. Treningen blir etterhvert rutine, hvor du kjenner øvelsene og vet hva som kommer og hva du kan forvente. Du har etterhvert gjort dette nok ganger til at du slipper å rote deg til for deg selv midt i økten fordi hele treningsmønsteret ditt er på autopilot. Det bli definitivt enklere å stokke armer og ben og du kan utføre øvelsene med presisjon og eleganse etterhvert som styrken og teknikken sitter der den skal.


Det betyr likevel ikke at øktene blir noe lettere. Intensiteten skal være den samme for den som er nybegynner og den som har holdt på å årevis. Det ER smertefullt og tungt og pushe max. Du kommer alltid til å oppleve muskler som svir og brenner eller øvelser som er så tunge at du ikke riktig vet om du greier å løfte deg fra gulvet om du gjør en repetisjon til.

Så ja - rutinene gjør at det blir enklere å gjennomføre økten. Men økten i seg selv skal være like tøff hver gang. Vi trener i 15 minutter. 15 bittesmå minutter. Og vi skal ha en effekt som er BEDRE enn den du får om u tusler rundt i styrkesalen blant apparater og frivekter - løfter litt her og hviler litt der - eller om du tilbringer mange timer på mølla. Vi er ute etter å få BEDRE resultater enn dem som tilbringer flere timer på treningssenteret. På vår sammenlagte time! Det betyr at vi er nødt til å pushe hardere. Full fart! Klin til! Litt mer! En til! Pust og rist. IGJEN! MER!


Og vips - så er du ferdig med dagens økt, rennende av svette, med skjelvende armer og stort glis.

Og den følelsen - den følelsen du har når kroppen finner tilbake til normalpuls - den kan bare ikke beskrives. Den følelsen gjør de 15 intense minuttene SÅ verdt det. Bare å vite at du pushet igjennom...du må bare prøve det. Det er fantastisk.

Og en sånn liten miniøkt på full intensitet kommer til å lade deg med å mye energi resten av dagen at du knapt kan sitte stille! Så kjør hardt!

Alanna


Follow on Facebook - for more good stuff and for easy access to todays workout or challenge. And remember to post your scores - if you did'nt post, it didn't happen. GO GO!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar