onsdag 21. november 2012

Workout Alien

Svetten renner ned i øynene og drypper fra nese og hake. Muskler i armer og ben skjelver, men du skviser likevel ut en repetisjon til. Bedre, hardere, sterkere, tøffere. Alltid mer. Alltid litt mer. Pusten går i tunge drag og kroppen ønsker å stoppe, så du puster en ekstra gang før du gjør enda en skjelvende repetisjon. Det er tungt å løfte armer og ben. Alle bevegelser går saktere og tyngre, men man biter tenna sammen og driver opp farten en siste boost og holder tempo så lenge man kan. Det verker i hele kroppen og du er ikke sikker på om du greier løfte deg fra gulvet hvis du gjør en repetisjon til. Men du gjør den likevel.

Elin, min kjære søster, som også blir rav gal av treningsglede!

Det er smerte, svette, kvalme, tunge pust og skjelvende muskler - og det finnes ikke noe bedre i hele verden. Man pusher og brøler og river seg igjennom treningsøkten. Man har lyst til å slutte midtveis. Men når man først er ferdig, så gleder man seg allerede til neste økt. Det finnes ikke noe kulere i hele verden!

Når man har trent en stund og rutinen ikke lenger er en vane - men en lidenskap, da har det skjedd noe i mellomtiden. Ett eller annet sted er man blitt fullstendig rav gæ'ærn. Man leter etter muligheter til å trene istedet for unnskyldninger for å la være. Plutselig er det vanskelig å få nok hvile - rett og slett fordi man elsker å svette seg mør. Det eneste som betyr noe i hverdagen er den fantastiske følelsen man får av å trene. Plutselig er det ikke slik at man skviser inn treningen mellom alt som skjer - man skviser inn hverdagen innimellom treningsøktene. Man planlegger rett og slett livet rundt treningen og ikke motsatt.

Fokus.

Det sosiale livet blir plutselig også innenfor senteret eller treningsmiljøet man befinner seg i. Å finne tid til en kaffe med ei venninne blir utfordrende og man må virkelig ta seg sammen for å skippe trening til fordel for venninna. Det blir ikke noe man gjør ofte...

Det er ikke rart man oppleves som en "freak" av de familiemedlemmene eller vennene som ikke har det på samme måte. De kan nok synes det er slitsomt at vi skal få til en svetteøkt for enhver pris. Det spiller liksom ingen rolle om det er første juledag eller 17.mai eller om man har besøk av folk man ikke har sett på årevis. Trenings puttes inn i timeplanen likevel. Det tar jo ikke lang tid, og man føler seg så mye bedre etterpå.

Corebar - kåret til årets treningskonsept på NIH Convention.
Glede, lekenhet og fantastisk god trening!

Joda, vi blir nok litt gærne, men denne formen for avhengighet er kanskje den sunneste jeg vet om. Det kan selvsagt også slå over i besettelse - noe som ikke er like sunt. Men det kan jeg skrive om en annen gang. Poenget mitt i dette innlegget er at man lett kan føle seg litt som en Alien når man møter på andre, eller lever med andre, som ikke helt har den samme lidenskapen for trening og fitness som du selv. Kanskje kan de også slenge ut at du er treningsnarkoman og helsefanatiker og "jammen, du må jo leve litt også". Noen blir faktisk irriterte - akkurat som om din iver for trening gir dem dårlig samvittighet for sin egen fullstendig manglende motivasjon. Men sånt må man bare flire av. Og prøve å huske den gangen trening ikke var like naturlig for deg heller. Alle hadde vi en dag 1. Og alle hadde vi en tid FØR dag 1.

Fortsett å invitere folk med på trening sammen med deg. Ikke pushe - bare invitere. Fortsett å være stolt av hva du har oppnådd og bevisst på hvor du skal. Fortsett å snakke om trening med glede. Fortsett å dele treningslykke og dine egne scores og svette bilder med dine facebookvenner. Du vet aldri når du kan være en inspirasjon for andre. Hvis du tror at det kun er fitnessmodellene som er inspirerende så tar du fullstendnig feil. Det er ikke utseendet som inspirerer til trening. Det er gløden, lidenskapen, svetten og dedikasjonen. Og GLEDEN. Du trenger ikke være hypersterk og gjøre alle øvelsene perfekt. Du trenger bare å like det du gjør. DET er hva som gir inspirasjon!


Alanna
____________

Alien Workout
16 minutes 
Advanced Workout


Sometimes we need to play with our fitness and challenge our selves in ways we rarly do, just for the heck of it. What is so great about doing push ups on our fingers? I could say stability and strength, but really it's about doing it just bacause you can. Are you strong enough to do a full push up on three fingers?

Set your timer for 16 rounds of 10 and 50 seconds intervals. 10 seconds to write your score. 50 secons to pour your sweat and challenge your body.

Here are the exercises:
Competition Burpee
(Elevated) Pike Press
Reverse Push Up
Ailien Push Up

Push your hardest, we are only working out for 16 minutes! But don't loose your form. Only the repetitions done with perfect form really counts, so do the best your can to have your tecnique right!

GO GO GO!



Follow on facebook for being updated on the daily workouts. 
Post your scores and sweaty pictures 
- those are an inspiration to others and makes a commitment for your self. 
You have to train to post, right?

Follow our monthly workout-scheduals!
Make a commitment and see results.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar