mandag 20. august 2012

Warrior. Advanced Workout

For noen år siden fikk man fitness helt gratis bare ved å gjøre helt dagligdagse ting. Hente vann, lage mat, bære ved, hugge ved, løfte, klatre, bære, strekke, balansere, gå... I dag får vi veldig lite gratis. Vi sitter oss passivt igjennom livet uten å bruke kroppen til det den er ment for. Men vi trenger bevegelse. Bevegelse er liv. Uten bevegelse dør vi! Helt ned på atomnivå er vi i bevegelse - hele tiden. Vibrasjoner. Cellefornyelse. Bevegelse.

I dag må vi oppsøke fitness. Vi må oppsøke bevegelse og utfordringer som gjør kroppen vår sunn og sterk. Men vi har en latent fiende boende i oss. Latskap. Som mennesker er vi naturlig ekstremt bedagelig anlagt og vi bruker vår intelligens på å gjøre livet så lett og enkelt som mulig og oppgaven er vist å bevege seg minst mulig, fysisk utfordre seg selv så lite man kan og være så mye som mulig i ro. Slik er vi, alle sammen.


I dag må du selv oppsøke bevegelse. Du må tvinge kroppen din til å tilpasse seg utfordringer og tunge løft. Du må selv forberede kroppen din på uventede rykk og løft. Du må oppsøke smerte og svette. Du må utholde prøvelser og våge ofre tid og impulser. Du må ha disiplin på deg selv, vite at det er en tid for alt. Du må tåle å vente tålmodig på resultater som ikke viser seg med en gang. Du må ha en strategi og en angrepsplan for å mest effektivt oppnå det målet du har satt deg. Du må våge feile og du må ha styrke nok til å reise deg, lage ny strategi og angripe igjen.


Det krever at du mobiliserer viljestyrke. Det krever at du setter av tid. Det krever at du ofrer impulsive matvalg. Det krever at du setter deg mål. Det krever svette, tung pust og fullt fokus. Det krever at du går utenfor dine gamle komfortsoner. Det krever mot og tålmodighet. Det krever utholdenhet og disiplin.


Men det du vinner er uvurdelig. Du vinner glede. Glede over din egen kropp og et stabilt humør. Du vinner stolthet. En enorm stolthet over din egen innsats og dine egne prestasjoner. Du vinner trygghet. Trygghet på egen mestring og viljestyrke. Du vinner styrke. En sterk kropp som tåler alle rykk, løft, mottak, rotasjoner og bevegelser.

Uansett hvor mye du ofrer, strever, faller og reiser deg, er det mer å vinne. Det er alltid verdt strevet.

Alanna
_______________
Warrior
Advanced Workout

Set your timer for 15 rounds of 10 and 50 seconds intervals. 10 seconds of rest to write down your score and 50 seconds of sweat to make you the best you can be. The whole thing is only 15 minutes long so to get the best results, you need to do your best to push max!

Here are the exercises and my scores:
Firecracker lite - 10, 7, 7
Reverse Plank Kicks - 26, 21, 20 (shaking!)
Prone Cobra - 16, 19, 17
Ninja Step/Lunge right - 21, 21, 19
Ninja Step/Lunge left - 19, 20, 20


Get back to me on Facebook or G+ to tell me how you did!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar