fredag 30. desember 2011

Er du angrepet av vage nyttårsforsetter?

Så er det tiden for nyttårsforsetter. I utgangspunktet liker jeg konseptet med å gi seg selv løfter for å gi seg selv en bedre fremtid. Men det må være helhjertet.

Og det må være konkret!

Det er en helt typisk ting å se. I januar er alle treningssentere stappfulle av mennesker som tyter av julesamvittighet. De spiste litt mye julegodter også i år, ble grepet av stemningen da nyttårsrakettene gikk til værs og lovte seg selv dyrt og hellig at i år skal det blir mer trening!

Allerede i februar er køene halvert ved treningsapparatene og i mars er alt tilbake til normalt.

Neste gang du i fortvilelsen foran speilet blir fristet til å framføre et nyttårsforsett til deg selv, så tenk deg om en liten gang til. Hva er det egentlig du lover deg selv?

- Jeg skal trene mer!
Hvor mye er "mer"? Hvordan skal du starte? Når skal du trene? Hvor mye tid har du til å sette av til trening? Hva har du tenkt til å trene?

Når man gir løfter, så må det være noe konkret. Å "trene mer" betyr ingenting i seg selv. Hvis du ikke trener noe i utgangspunktet har du jo faktisk "trent mer" når du besøkte treningssentert den ene mandagen i januar! Uten at du har fått noe mer resulater av den grunn. Og uten at du har fått lettet samvittigheten din i det hele tatt. Vær konkret på hvor du skal trene. Er det et spesielt senter du har i tankene? Føler du deg tryggest hjemme på ditt eget stuegulv? I marka? Jo mer spesifikt du kan få det, jo bedre. 

- Jeg skal trene 3 dager i uka på 3T!
Hvilke dager? Når passer det å trene utifra din timeplan? Ikke gå med en svevende idé om å få plass til det mellom jobb og middag. Sjekk timeplanen din og skriv det ned i almanakken. Gjør det til en prioritet! Dette er noe du gjør for deg selv og for ditt velvære. For din framtid og for din helse. Sett gjerne av faste tider, sånn at ingenting kan komme i veien. Legg til rette for at det skal bli en vane.

Hvorfor trener du? Har du lyst på mindre rumpe? Smalere midje? Mindre klesstørrelser? Bedre definerte muskler? Større muskler? Redusere medsinbruk? Få mer energi? Bli sterkere i hverdagen? Bli knallsterk i en bestemt øvelse? Lære deg og trene deg opp til å klare superkule øvelser du har sett på youtube? Ta 50 Push Ups? Flat mage? Vinne et veddemål? Ingen mål er dumme, håpløse eller urealistiske. 

Hva skal du trene? Har du noen preferanser, eller har du tenkt å prøve deg fram et par ganger før du igjen oppdager hvor kjedelig og lite givende det er å løpe på mølla i timesvis eller sitte å blomstre i styrkeapparatene? Tenker du å stikke innom noen tilfeldige gruppetimer og håpe på det beste? Når du har definert hvorfor, må du finne ut hvordan du kommer deg dit. Hvis du veier 100 kilo så kan det virke urealistisk å komme ned på 60 kilo. I know. I've been there. Hvis du alltid har hatt litt kul på magen kan det virke urealistisk å få synlige magemuskler. Det gjelder å lage små mål på veien. Kanskje så mye som ukentlige mål. Daglige mål. Alt du kan krysse ut på listen av delmål er med på å vise det hvor mye du har oppnådd når alt virker håpløst og det Store Hårete Målet virker så uendelig langt fram.  På den måten kan du holde motivasjonen oppe.



Skriv det ned! Illustrer med motiverende bilder. Klipp ut din drømmekropp og plassér ditt hode på - heng det på kjøleskapsdøren. Visualisering virker kanskje flåsete - men det er vitenskapelig bevist at det virker!



Kanskje du bare skal trene for å få mer bevegelse. I såfall kan du kanskje skrive opp Zumba tre ganger i uken og likevel nå målet ditt. Men trener du for å få drømmekroppen så trenger du nok litt mer hjelp på veien. En PT ville være den ultimate hjelper. Da får du en treningskompis som bryr seg om dine mål og som vet hvordan du skal nå dem!

Det viktigste er at du kommer igang. At du har en klar plan og at du vet hvorfor du gjør den endringen du gjør. Det tar ikke lang tid før resultatene kommer.

Hva med å starte allerede nå? Bevise for deg selv at dette er noe du er seriøs på? Jeg har et program klart til deg nå, jeg! Kom igjen!


Jeg skal trene 3 dager i uka på 3T og hjemme sammen med Treningslykke. 
Jeg skal trene for å få stram rumpe og synlige magemuskler. 
Jeg skal trene med PT en gang i uka.
- Og jeg starter i dag! 


Se DET er hva jeg kaller et nyttårsforsett!





Alanna
_________________
You Make Me Wanna Die. -Treningsøkt
Denne økta er oppkalt etter min favorittsang! Jeg blir bare ikke lei den! Hehe.

Vi skal trene underkroppen. Rumpa og lårene får kjørt seg. Og hjertet også ettersom vi kjører på med litt kardio når vi først er igang.

Finn fram en intervall timer. Still den inn på 12 runder og to intervaller på 10 (pause) og 50 sekunder (trene). Økta består av 4 øvelser, og du skal bare igjennom hele to ganger. :-)

Den er satt opp slik:
1) Half Pistol & Jump Lunge Kick

 Start med å løfte en fot opp foran deg. 
 Senk deg så langt ned du klarer mens du holder foter foran deg. 
Reis deg opp igjen på samme måten.
Hvis du er ny til dette: Bruk en stol som støtte.
 Det benet du hadde foran deg, setter du nå bak deg i en utfall.
Rett deg godt opp i overkroppen. 
Tenk at du har en krukke vann på hodet som du ikke må miste!
 Hopp opp og bytt ben
 Det benet du gjorde knebøy på er nå bak. 
Spark det opp foran deg så høyt du kan!

Da er du klar for neste repetisjon. 

2) High Sumo Knees
Løft kneet så høyt du kan ut til siden og opp. 
Bytt ben. 
Igjen og igjen. 
Så fort du kan. 
Dette vil øke pulsen din kraftig. 


 3) Side Lunge
Start i oppreist posisjon. Ha gjerne vekt på skuldrene. 
En sekk full av bøker, en dumbell, en flaske vann - vær kreativ!
Stiv av i mage rygg. Senk skuldrene. 
 Ta et skritt ut til siden og bøy benet så langt ned du kommer. 
Vær bevisst på ryggen din. Brystet fram og opp!
Løft deg opp igjen til oppreist - bytt side. 

4) High Sumo Knees
For å få opp pulsen igjen!

5) Squats
 Start i oppreist . Vekt på skuldrene. 
En sekk full av bøker, en dumbell, en flaske vann - vær kreativ!
Stiv av i mage-rygg. Senk skuldrene. 
Senk deg ned så langt du kommer. Rumpa under knehøyde!
Vær bevisst ryggen din. Bryst fram og opp!

Mine scores:
Half Pistol & Jump Lunge Kick - 8, 10
High Sumo Knees - 94, 122 
Side Lunge - 17, 16
High Sumo Knees - 104, 104 
Sandbag Squats - 22, 18
High Sumo Knees - 110, 114


Lykke til! 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar