tirsdag 17. januar 2012

Step Up - No Excuse

I løpet av 10 minutter på stuegulvet kan jeg få skvist inn dagens treningsøkt. Og det kan du også, men bruk de 10 minuttene effektivt. Ikke noe småjogging rundt i nabolaget i 10 minutter. Ingen halvengasjerte push ups eller styrkeøkter som består av 70% pauser. Skal du trene kort, må du trene smart. Ikke kaste bort tid på sit ups og bicep curls. Skal du ha resultater er du nødt til å aktivere hele kroppen. Bruke mange muskelgrupper samtidig og våge å belaste dem. Våge å svette, puste og bruke deg selv.

Og som all annen trening, så må du gjenta regelmessig for å få synlige resultater. Kan du klare 10 minutter 5 ganger i uka? Du vil allikevel kunne skryte av å ha brukt under en time på trening den uka. - Og få bedre resultater enn de fleste puddingene som soser rundt på sine respektive senter i timesvis.

Det er bedre med 10 minutter trening hver dag, enn 2 timer trening én gang i uka!

Du kan få resultater selv med slike korte økter bare 3 ganger i uka - men han som tar seg tid til de ekstra 20 minuttene vil få bedre resultater. Og raskere. ;-)

Det handler om vaner. Start gjerne i det små - en økt annenhver dag. Legg til rette for at det skal bli en rutine. Sett deg et fast tidspunkt på dagen til å gjøre økten. Gjerne tidlig på morgenen før du skal på jobb/skole (hey, du trenger jo bare å stå opp 10 minutter før!). Eller mens middagen står i ovnen. Eller i lunsjen på jobb. Eller...you get the picture. Lag deg en egen før-trening-seremoni. F.eks: Ta på deg treningstøy mens du setter på en sykt kul låt. Syng med til teksten og mumle til deg selv at du har 10 minutter på å forandre livet ditt. Lukk øynene og se for deg hvilke resultater du EGENTLIG vil ha av treningen, samme hvor urealistisk det er. Seems dorky, but it works! 

Og skriv logg. Du kommer til å ha resultater av treningen lenge før du står å ser på drømmekroppen i speilet! Men hvis du ikke loggfører det du driver med blir det som å slanke seg i en elastiske klær og bli frustrert fordi du ikke merker på klærne at du er blitt slankere. Skriv ned økten din. Hvor lang tid den tok, hvilke øvelser du gjorde, hvilket nivå du gjorde øvelsen på eller hvor mye vekt du la på - hvordan det føltes. Hvilken øvelse føltes ekstra utfordrende og hvorfor. Var den vanskelig å utføre eller bare tung? Slik kan du lettere se prograsjonen din. Og slik kan du lettere finne deg nye mål å strekke deg etter!

Og mål er kanskje det viktigste av alt. Både de store hårete som virker umulig å nå - Våg å innrømme for deg selv hva du vil oppnå med treningen. Skriv det ned og illustrér med bilder. - Og de små pysete som får deg igjennom dagen. Lag mange sånne. Dagsmål. Ukesmål. Whatever you need. Men ikke lag for mange punkter, da blir det tyngre å gape over. Ta en ting av gangen. Og belønn deg selv for god innsats når du oppnår et mål.

Føler du deg inspirert?


I dag starter Linda Maria og Martin sin jakt på fitness. Vi har utsatt det en liten uke for å jobbe litt med prosjektet og få satt opp en skikkelig plan på det og endelig er vi klare.

Jeg håper at du vil slenge deg med, svette løs og gi ditt beste for en klar forandring. Dette er ikke vanskelig og det tar veldig lite tid. Likevel kan jeg garantere at det er noe av det mest effektive du kan bli med på. Du kommer til å bli sterkere, tøffere, raskere og få bedre fleksibilitet i alle ledd. Ikke én økt er lik den forrige - du kommer ikke til å kjede deg.

Alle kan være med. Du jobber på ditt nivå - uansett størrelse eller alder. Det handler om å utfordre seg selv, men også om å ha nok displin til å vite når man bør modifisere. Jeg skal hjelpe deg på veien. I dag har Linda Maria og Martin gjort en fersk Fit-Test. Gjør den du også - så er du klar til å være med.

Yes, you can! Have fun with it!

Lykke til!

Alanna

Slik ser det ut. En økt annenhver dag i 4 uker.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar