torsdag 19. januar 2012

Å ta det første steget. Linda Maria og Martins dag 1.

Det kan være skremmende å starte opp med trening etter langt fravær - eller for første gang. Bare det å finne klær som egner seg kan være en utfordring. En sliten t-skjorte og en varm joggebukse gir ikke den mest sporty følelsen og enda værre er det om man vet at de eneste treningsklærne man har ligger bakerst i skapet og så bra ut på for ti kilo siden. Er det rart mange vegrer seg for å ta turen på nærmeste senter der "alle" er oppdatert på sesongens treningsoutfit og tar seg godt ut i spreke treningsklær?

Litt nervøs
- men villig til å "give it a go"

Tenk å komme inn på et senter hvor alle beveger seg; løfter noe, hopper selvsikkert rundt i kompliserte aerobictrinn, tråkker i vei på spinsykler, stønner og svetter. Det ser liksom ut som om alle vet hva de gjør. De vet hvor de skal og hva de skal starte med. Tenk å føle seg som en idiot på en gruppetime og betrakte de andre deltakerne mens de svetter unisont og tar sit ups i takt, mens man selv knapt greier å løfte hodet fra gulvet og flytte det ene benet foran det andre. Tenk å se på alle apparatene - tenke at de ser ut som morbide torturmaskiner - og ikke ha den fjerneste idé om hva de brukes til. Tenk å være ny blandt de store skremmende innretningene hvor menn på størrelse med gorillaer lager grimaser som ser helsefarlige ut og ei lita, tynn jente som løfter vekter som nesten er større enn henne selv.

Mange føler seg så lite hjemme på treningssenter at de føler de er nødt til å komme i form før de starter. Men hvor skal man da starte? Og hvordan?

Da kan det være godt å trene i tryggheten av sin egen stue - hvor ingen ser på - hvor man kan være på "nivå 0" uten at noen fniser av dine spastiske forsøk på push ups, og ingen kan se skeptisk på toppen som glir litt for langt opp og avslører en mage som ikke sies å egne seg på reklameplakater for fitness.


Når Linda Maria og Martin trener, så gjør de det i sine egne hjem. De har ikke stor plass og fancy utstyr og de har kanskje ikke de flotteste antrekkene - men de jobber begge to utifra sine egne nivåer og gir det sitt beste forsøk. Når de filmer seg selv og lar oss få del i deres bedrifter, så krever det stort mot. Nei, det ser ikke perfekt ut ved første forsøk. Ingen er født med store muskler. Alle starter et sted.

Det er faktisk innsatsen som teller.

Dette er deres spede begynnelse og hvis de kan, så kan du. Give it your best shot!

Alanna




Martin's score:


Fit-testen finner du her.
Neste økt på planen er Breaking Out Of My Own Skin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar