onsdag 4. januar 2012

På Leting Etter Fitness

La meg presentere Linda Maria og Martin. 


Linda Maria har som mål å få drømmekroppen med synlige magemuskler, fast rumpe og sexy legger. Hun vil orke mer, sove bedre og føle seg gladere og mer fokusert.

Martin har som mål å få en atletisk trent kropp. Sterk, rask, myk og smidig. Han vil ha en bedre helse og et bedre forhold til sin egen kropp.

Linda Maria tok kontakt med meg for et par dager siden og spurte om hjelp til å komme igang. Hun har alltid vært glad i å trene, men aldri vært noe begeistret for treningssenter. Hun har tidligere trent pilates og styrke hjemme på stuegulvet og jogget. Linda Maria har slitt litt med sitt eget selvbilde tidligere og har strevd med spiseforstyrrelser (i form av å spise lite og ensidig) og overtrening. Det siste halvannet året har hun derimot ikke trent i det hele tatt og hun ønsker å komme igang igjen. Hun er ikke redd for å pushe seg, og hun elsker å bli skikkelig sliten etter en økt. Hun vil trene noe hun synes er morsomt, inspirerende og effektivt. Hun er opptatt av å se resultater raskt - ellers er hun redd for å bli frustrert og ende opp med å møte overtrening og spiseforstyrrelser på nytt.

Martin sliter med smerter i rygg, nakke, knær og føtter og ønsker at trening skal kunne øke livskvaliteten hans og dempe smertene. Martin kjører cross og har lyst til å satse mer på det utover våren. Til det trenger han blandt annet enorm styrke og utholdenhet i underkroppen. Han har imidlertid lite erfaring med trening. Han har vært inn og ut av i treningssentere, trent litt på random og aldri greid å gjøre trening til en prioritet i livet, annet enn en og annen tur i skog og mark. Martin har altså ikke noe forhold til trening og er litt engstelig for intens kardiotrening og det å pushe seg hardt. Men han vil likevel gjerne trene seg opp til å kunne gjøre ting han tidligere bare har drømt om. Han trenger hjelp til å komme igang og til å lære seg å trene målrettet.

Disse to skal trene med oss her på bloggen. Jeg setter opp treningsprogrammer som er tilpasset deres behov - men det er ingenting i veien for at du ikke kan trene det samme og oppnå dine mål!

Før de starter å trene mot målene sine trengte jeg å kartlegge hvor de er fysisk. Det er også viktig at vi har noe målbart å gå utifra, slik at progresjonen kan måles kontinuerlig. På den måten får Linda Maria bevis på at treningen er effektiv selv om kroppen ikke forandrer seg drastisk over natten. For Martin kan det være viktig å se at om man jobber målrettet mot noe er det lettere å holde motivasjonen oppe og gjøre treningen til en prioritet.
________________________

Creating My Own Future - Fitness Test

Denne fitness testen består av 5 enkle styrkeøvelser og du har 50 sekunder på hver øvelse. Gi alt og gjør så mange du klarer i løpet av den tiden! Du har to forsøk.

Se hele videoen for toturial!



Still Intervall Timeren på 10 runder og to intervaller på 10 og 50 sekunder. 
50 sekunder hvor du jobber så hardt du kan.
10 sekunder hvor du skriver ned resultatet og gjør deg klar til neste øvelse.
(Markus score i parantes)

1) Knebøy (28, 25)
2) Push Up (15, 13)
3) Get Up (8, 6)
4) Dynamic Bridge (11, 12)
5) Army Sit Up (11, 11)


1 kommentar:

  1. Utrolig bra. Filmer og andre opplastninger kommer etterhvert fra og med mandagen av <3 Lmsm

    SvarSlett