onsdag 3. oktober 2012

BREAKING OUT of my own skin. Workout

Så er du godt igang med treningen. Du har satt deg mål. Du vet hvor du vil. Du pusher hardt. Du spiser riktig. Du er på plass der du skal være og endelig kommer resultatene. Kroppen begynner å endre seg. Og plutselig får du panikk. Endringene var kanskje ikke helt som du så for deg i hodet? Du hadde kanskje ikke sett for deg så definerte skuldre. Eller at rumpa skulle bli rundere? Du begynner å stille spørsmål til hva du drive med. Er det verd det, selv om kroppen din på sitt beste fremdeles ikke likner på favoritt-filmstjerenen din?

Kroppen din er kroppen din. Den kommer til å endre seg og tilpasse seg og bli bedre og sterkere og kanskje finere, men den kommer alltid til å være din. Du kan ikke gjøre noe med lengden på bena dine. Du kan kanskje ikke gjøre så mye med tykkelsen på leggene dine. Du kan kanskje ikke gjøre noe med størrelsen på hoftene dine eller bredden på skuldrene dine. Kanskje du aldri vil få sånn ekstrem timeglassform som du hadde sett for deg.



Når vi ser at kroppen vår endrer seg er det lett å få panikk. Det er lett å tenke seg at shit, var det egentlig dette jeg ville? Endrer kroppen seg i den retningen jeg egentlig ønsker?

Prøv å bare la deg rive med av endringene. Det er skummelt med forandringer. Vi vet hva vi har og hva vi kan gjøre med det - det et trygt og kjent. Endringer medfører at du kanskje må kle deg på en annen måte fordi snittet i klærne du har ikke lenger passer like godt med den nye kroppsformen din. Kanskje må du akseptere at du har lett for å legge på deg muskler i ryggen, men at armene henger langt etter. Kanskje oppdager du at du har gener for å legge på deg muskler i rumpa, du som ville ha mindre rumpe?

Det er lett å bli motløs av endringene som ikke ser ut til å gå helt i din retning. Men stick it out! Det kan hende det blir kulere enn du noengang har forestilt deg. Gi det en sjanse! Gi deg selv tid til å bli kjent med deg selv over tid og våg å like det du forandres til.



-Og viktigst av alt. Hold fokus på det du får til, på hvordan kroppen føles og hvordan hverdagen letner. Kjenn at selvtilliten stiger i takt med formen og at du bli tryggere på deg selv og din evne til å takle press og stress. Kjenn at du blir roligere fordi du er vant til å gå utenfor konfortsonen din i hverdagen. Vit at det du gjør for kroppen din hver gang du trener er noe at det viktigste du kan gjøre for din egen helse og for din generelle trivsel.

Å like seg selv må læres! Hvis du sliter med selvbildet før du starter med en ny livvstil kommer du ikke plutselig til å begynne å like deg selv bare fordi du har mistet 5 kilo, eller fordi du begynner å få litt mer muskler i armene. Du må selv bestemme deg for å fokusere på deg du liker med deg selv og ta det derfra.

Det som er sikkert, er at du kommer til å merke forskjell på deg selv!

Alanna
_______________

BREAKING OUT - Of My Own Skin
Advanced Workout
12 minutes

This was the first workout that I put togheter for the "Step Up - No Excuse"-project. So this was actually the first workout put togheter for LM and Martin when I first started up posting workouts. I don't know if any of them actually did the workout, though... Well I did, and then I allmost completely forgot about it as I've never really recorded it.

I pulled it put of the archive, though - and wondered why I hadn't done someting about i yet. So I did. And I STILL can't believe I allmost forgot this workout. As it is AMAZING! It is the perfect mixture of fun and challenging, simple and complex.

Set your timer for 12 rounds of 10 and 50 seconds intervals. 10 seconds to write down your score and get ready for the next exercise. 50 seconds to push your hardest.

But remember to watch your form - form is superimportant in any kind of exercise and espesially important when it comes to intense workouts like this one, because as one get tired one tend to pay less attantion to one's form!

So make your self a promise to allways do the whole exercise properly, completing every movement to the fullest.

Here are the exercises and my scores:
High Knees - 138, 125, 124
Rows - 28, 24, 26
Clean&Press Burpee - 4, 5, 4
Ab Chopper - 19, 19, 18


Follow on Facebook og G+ for all the snacks and post your score when you've tried it out! I'll give personal feedback. I'm dying to hear what you think.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar