Gulrot er litt som eple (siste ukes FoodChoice). Den er så allsidig at du kan bruke den til omtrent alt mulig. Kokt, stekt, bakt, rå, revet. Du kan bruke den i maten eller som tilbehør. Eller den kan spises som den er. Jeg synes det er veldig godt med biter av gulrot i salat. Det gir en frisk smak og god tyggemotstand. *Kjevetrening - bonus!*
Dette er en grønnsak med masse betakarroten (det er det som gir den den herlige orange fargen!) - og betakarroten blir til A-vitamin i kroppen vår, hvis det skulle være behov for det. Den har masse fiber (regulerer fordøyelsen) og en masse andre vitaminer og mineraler også. Og den inneholder faktisk MER antioksidanter når den er kokt og most! Gulrotmos anyone?
Gulrøtter til frokosten...
For å få ungene til å like gulrøtter har jeg ingen skrupler med å putte gulrøtter i maten. Jeg pleier f.eks å sprite opp en vanlig Toro lasagne ved å hive tre-fire revne gulrøtter i sausen (gjerne sammen med selleri, løk, hvitløk og purre) i tillegg til at jeg har det i salaten ved siden av. Kok og mos gulrøttene før du har dem i sausen, om ungene dine er virkelig kresne. Gulrøtter setter gjerne nydelig farge på maten også. Hva med å lage potet og gulrotmos å ha ved siden av kjøttkakene (eller pølsene)?
Ukens FoodChallenge er altså å bruke gulrot til alle måltider (!) i en helt uke. Det kan jo gjøre at man raskt blir lei gulrot - men det kan også være inspirasjon til å prøve ut gulrot på nye måter! (Hvilket jo naturligvis er den egentlige tanken)
Hva er den sprøeste matretten du har brukt gulrot til?
Alanna
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar