onsdag 10. oktober 2012

FoodChoice of the Week: Apples

Vi har tidligere hatt utfordringer som gjelder generelle næringsvalg - om å bli bevisst matvalgene i hverdagen. Vi har jobbet med å bli flinkere til å drikke nok vann. Vi har jobbet med å kunne planlegge impulser og jobbe rundt søtbehov. Denne måneden kommer vi til å fokusere mer på konkrete matvarer.

Utfordringen for denne måneden er å få i deg minst et eple hver eneste dag. Gjerne i forskjellige former og i forskjellige matvarer. Epler er utrolig anvendelige og passer like godt i kake som til kjøtt. Det smaker nydelig bakt, stekt og rått. Som dessert kjenner vi jo eple godt. Vi er vant til eplekaker, eplepaier og epler med kanel. Glasert eple - har du smakt det før? Eller hva med en herlig fruktsalat med eple som hovedingrediens med krem til? Eller vaniljesaus. Eller - om du er ute etter en mager dessert du kan spise når som helst: epler med vaniljekesam?

Mitt favoritteple...som jeg ikke har smakt på årevis!

Epler passer godt i diverse matretter også. Har du f.eks prøvd å steke eplebåter som tilbehør til kylling/kalkun? Eller hva med å putte eplebiter i salaten? Det er kjempegodt! Epler og lasagne - nam. Eller hva med knekkebrød, cottage cheese og eple?

Jeg er ikke av den mest kreative typen når det kommer til mat - men kan allikevel tenke meg mange bruksområder til eplet.

Epler inneholder masse fiber og er dermed mettende og hjelper med å regulere fordøyelsen. Det inneholder lite fruktsukker på tross av den søte smaken og har veldig lite kcalorier. Så dette er en frukt du kan spise med god samvittighet. Les mer om epler her og finn spennende oppskrifter verd å teste ut. Husk å poste på face, jeg vil se hva for noe spennende du spiser med eple i/på. Eller kanskje bare et bilde av deg selv med et knasente sprøtt eple som treat?

Hvilken eplefavoritt har du?

Alanna 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar