mandag 22. oktober 2012

Gruppetimer som virker! Del 2 + 600 Rep Blow It Up WO

Det finnes veldig mange forskjellige slags styrketimer og de kan være lagt opp på veldig mange forskjellige måter og med forskjellige øvelser og varierende intensitet. Likevel gjelder de samme prinsippene for alle typer styrketrening: skal du ha noen økning i styrke, må belastningen være så tung at du ikke klarer mer enn 10-12 repetisjoner. Det betyr at hvis instruktøren sier at du skal gjøre knebøy med kroppsvekt, så spiller det veldig liten rolle om hun stopper på 8 repetisjoner, hvis du vet du kunne gjort flere! Løftene/øvelsene skal være så tunge at du sliter med siste repetisjon, øynene skal krysse seg, du ser stjerner og du skal måtte grue deg litt til neste sett eller neste øvelse - fordi du skal bli sliten allerede av første øvelse. Du skal få en trang til å skjære grimaser og Hvis instruktøren i tillegg bruker supersett (bytter mellom to eller tre øvelser, slik at det ikke blir pauser) vet du at du har kommet på en effektiv time. Da får du nemlig bonus i at intensiteten øker, du får trent flere muskelgrupper og du forbrenner mer kcalorier. Det spiller likevel ingen rolle at det kjøres supersett hvis ikke belastningen er høy nok i løftene/øvelsene.

Altfor mange er litt for redde for å bli slitne eller å utfordre seg selv. Vi har en tendens til å trives litt for godt i komfortsonen vår og vi blir litt redde om vi blir litt mer slitne enn vi hadde sett for oss på forhånd. Vi er fornøyd om vi bare får svettet litt. Og vi er ekstra fornøyd om èn av øvelsene var så utfordrende at tennene måtte bites litt hardere sammen. Vi er særlig fornøyd om det sved i lårene en gang, eller kanskje i magen. Men saken er at svien du opplever har ingenting med styrkeeffekten å gjøre. Og det var antakelig kun den øvelsen som fikk deg til å bite tenna sammen som du fikk effekt av.



Og blir du konfrontert med din egen utilstrekkelighet i øvelser der det ser ut til at "alle andre" har full kontroll på nivå tre, mens du sliter med å fullføre nivå èn - vel da biter du tenna sammen igjen og fullfører nivå èn med så mye innlevelse som du kan drive fram. Hvis du er den som må avslutte øvelsen på repetisjon nummer 6, mens alle andre fortsetter til 8, vel da kan du klappe deg på skulderen. Det betyr nemlig at du helt bombesikkert har nok belastning - og dermed også effekt av det du gjør. Det kan du umulig vite sikkert om noen av de andre.

Ta ansvar for din egen trening. Også i gruppetimesammenheng. Si ifra til ledelsen om timen ble for lite utfordrende. Kanskje kommer de med alternative timer som kan utfordre mer. Eller alternative treningsopplegg. Når du kommer med tilbakemeldinger angående gruppetimer - vær klar på hva slags EFFEKT du vil ha ut av timen. Ikke bare si at "jeg ønsker meg mer som går på rumpa..." Du har mulighet til å påvirke timene, men du må våge å si ifra.
__________
The 600 Rep BLOW IT UP Challenge
Time Challenge
Bodyweight

Set your timer as a stopwatch. This is a time challenge, so you need to track your time. Push as hard as you can and take as little breaks as possible. You can do this! And you can do it anywhere - no equipment needed.

You are doing 4 rounds of:
20 Sumo Squat Twist
10 FrogJumps
20 Skaters
10 Dynamic Bridge
20 Front Lunge
10 Dive Bombers
20 Crab Kicks
10 One Leg Squat
20 Supergirl Plank
10 Prone Cobra


If your are brand new - do only two rounds. (300 reps)




Follow on Facebook - post your time and give your feedback! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar