mandag 6. august 2012

Body Swap - New BTB Workout!

Kroppen vår er tilpasningsdyktig - den endrer seg etter forholdene. Du kan velge å la kroppen din gjøre det, eller du kan legge forholdende til rette for at du skal få den tilpasningen, den endringen du vil ha.

Etter "Be My Own Hero" fra i går. 
Hadde glemt hvor tung den økten er.

Første steg er å bestemme seg for å gjøre en endring. Det kan ta lang tid å komme i rett "modus". 80% av hva vi presterer ligger i hodet. Hvis du ikke er riktig innstilt, hvis du ikke egentlig har lyst til å endre noe, da kommer heller ingenting til å endre seg. Så hva kan du gjøre for å komme i rett "modus"? Mange snakker om motivasjon. Det er stor mangelvare rundtomkring. Motivasjon er nemlig noe impulsivt og flyktig. En impuls er noe kortvarig som du kanskje ikke riktig selv kan styre. En impuls du får som styrer deg i en sunn retning er bra - men det er fremdeles en ukontrollert impuls. 

Så hvordan kan du ta kontroll over livet ditt uten motivasjonsimpulsene? 

Det er altså ikke noe galt med å få en impuls som sier at du skal ta en tur ut å jogge selv om du aldri pleier å gjøre det. Jeg mener for all del ikke at du skal bekjempe den plutselige motivasjonen til å velge frukt istedet for sjokolade i lunsjpausen. Det er bare det at hvis du får "gode impulser", så er det stor sannsynlighet for at du snart får en dårligere impuls også - som du kanskje ikke helt greier å styre. Og når du har vært inne i en god motivasjonsperiode og likevel får sjokoladesug og spiser den sjokoladen du vet du ikke har noe godt av og som du hadde tenkt at du skulle kunne latt være å spise - så ender du bare opp med dårlig samvittighet og tanker om at du klarer visst ikke være sunn likevel. Det er like greit å bare gi opp. 

Stemmer ikke det?

Det handler om å gi det tid. Ta en ting av gangen. En gang i tiden hadde jeg omtrent mer fett enn muskelmasse på kroppen. Jeg kunne ikke fordra å trene og jeg hadde absolutt ingen impulskontroll når det kom til søtsaker og iskrem. 

I dag har jeg definitivt mest muskelmasse, elsker trening og spiser sunt. Men har fremdeles null impulskontroll når det kommer til søtsaker og iskrem. Det er bare det at i dag kjenner jeg impulsene mine godt nok til å kunne forutse dem. Det gir mulighet til å legge hverdagen og livsstilen til rette for å jobbe rundt dem!


Ta for deg én uvane av gangen. Start med dem du synes det er lettest å gi opp. Gi deg selv et valg - sjokolade ELLER brus. Ikke begge deler. Smash ELLER potetgull. Sjokoladekake ELLER marsinpankake. Kaker ELLER brus. Hvis du starter med å gjøre valg som dette vil du ikke føle at du ofrer alt du synes er godt. Du velger bare det du synes er ekstra godt og lar det andre være. 

Bruk tid på å la den éne nye vanen synke før du gir deg i kast med en ny. 

Bruk tid på å bli kjent med deg selv og dine egne impulser. Vit på forhånd når du sansynligvis blir utsatt for fristelser du ikke riktig kan kontrollere eller som du vet du kommer til å ha vanskelig for å si nei til. Legg opp dagene rundt det. 

Sett deg små mål. Og gi deg selv klapp på skulderen for alle positive valg istedet for å banke deg selv mentalt for eventuelle negative valg. 

Skriv treningsavtalene i stein og prioritér dem. Legg dem til tidspunkter på dagen hvor du vet du kan får gjort dem unna uten forstyrrelser. Om det så er at du er nødt til å stå opp en halvtime tidligere. Eller om du er nødt til å bruke en del av kvelden til å svette etter at ungene sover. La ingen få ødelegge treningsrutinene eller planene dine. En kveld ut på byen - klart det, jeg skal bare trene og dusje først. Ettersom treningsøkten kun tar 15 minutter, så har du faktisk tid til det. 

Bli kjent med deg selv. Bestem deg for å gjøre endringer. Start med det enkleste. Fokusér på det du faktisk får til.

Skriv ut "Advanced Athlete - planen" eller "Back To Basic - planen" - heng den på et synlig sted og bestem deg for å oppdatere alle resultater til meg på Facebook, G+ eller her på bloggen. På den måten vil du alltid ha et bevist for at du faktisk gjordet det, og du vil føle en forpliktelse til å gjennomføre. 

Alanna
____________
Body Swap Workout
Back To Basic Workout
12 minutes 
No Equipment

A new Back To Basic Routine. This past week you have only had one workout to play with if you were following the BTB-plan. This week we will ad another workout. I will keep encouraging you to check out the videos from the Advanced-plan as well - some of those workouts may be just for you. Some may not. It's great to have a choice!

This workout is all about core. It's about body control and about pushing hard but keeping your form. Your form is extremely important and this workout is great for correcting your posture and to make you the master of your body. So finish every repetition fully. Find your balance before you do another rep. Make sure you have your body where it should be before you ad speed.

Body control. That is the focus. Core-strength.

Set your timer for 12 rounds of 10 and 50 seconds intervals. 10 seconds to write down your score and 50 seconds to work. Push hard, but keep full control over your body.

Here are the exercises and my scores: 
Get Up - 12, 12, 12
Plank Switch - 17, lost count, 15
FrontLunge - 39, 39, 43
Prone Cobra - 24, 15, 17


Tell me what you thought of the workout and of the exercises. If you need any help with anything - I'm here for you to help you have the body you want and deserve.

And If you didn't post, it did't happen. Right?
Post your scores on the Facebook Page or on G+.

Or write them as a comment here on the blog.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar