fredag 10. august 2012

On a Roll. New Advanced Workout

Treningsavhengig. Treningsnarkoman.

Ikke akkurat ord som lyser sunnhet.

Men det trenger ikke være usunt å være avhengig av trening. Det er faktisk helt normalt å bli "avhengig" av treningen når man først kommer inn i en daglig rutine. Det er naturlig for kroppen vår å bevege seg, og bevegelse gjør at vi føler oss vel. Humøret letner, kroppen føles lettere, mestringsfølelsen av å knuse hver eneste treningsøkt gjør at du føler du beseirer din egen vilje opptil flere ganger i uken. Disiplinen i å måtte sette igang seg selv når man ikke er motivert gjør at man føler man har kontroll over sitt eget liv.


Etterhvert som man kommer inn i en fast rutine og trening blir en del av hverdagen så kjennes det på kroppen at noe er "off" de dagene man blir forhindret fra å trene. Man blir rastløs. Litt irritabel kanskje. Føler seg slapp og lat. "Kjenner" at muskler bare faller sammen. Det er selvsagt ikke reelt - det skal mer til enn et par dager uten trening for å miste muskler og styrke. Men det kjennes...ekkelt.

Det kan sammenliknes med å gå litt for mange dager uten å få dusjet. Man FØLER seg ekkel og skitten. Selv om man VET at man ikke egentlig er uhygienisk bare fordi man har gått et par dager uten å dusje. Likevel føler man ser ekkel, er redd for at det skal lukte av en og man blir usikker på seg selv og hvoran andre opplever en. (Kan de merke at jeg ikke har dusjet på tre dager??)

Det er litt den samme følelsen.

Og det ER en følelse å ta alvorlig. Kroppen vår elsker bevegelse og blir avhengig av sin daglige dose mestring, disiplin og hormonrus. Det er ikke noe galt i det. Det er en sunn reaksjon du skal prioritere og lytte til.


Identifiserer du deg selv som treningsavhengig kan du være sikker på å aldri falle ut av rutinen. En avhengighet indikerer at det er noe som står høyt på prioriteringslista. Og hey - det er værre ting å være avhengig av!

Alanna
_____________
On A Roll. Advanced Workout
Countdown

How is your training going? Are you on track?

I have a new workout for you. A new countdown as I heard the last one was pretty popular. That means you need to set your timer for 10 minutes countdown and repeat a series of exercises as many times as you can during that time.

The exercises are:
- 2x rollup pistol
- rollup to pike
- 2x Kross Plank Kick & Pike Press

 I did 21 rounds.

Can you beat me?


Let me know on Facebook or on G+.
And I will give personal feedback.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar