søndag 5. august 2012

My Own Hero. Workout

Det handler om å ta ansvar for seg selv og sin egen fitness.

Ikke la noen forhindre deg i å nå målene dine. Folk som ikke selv har mål ønsker heller ikke at du skal ha noen. Det må du være klar over. De kommer ikke til å ha forståelse for at du velger trappen istedet for heisen. De kommer ikke til å like at du sier nei til sjokoladen du egentlig ikke har så lyst på. De synes ikke det er så kult at du tar deg tid til å trene. De kommer ikke til å forstå gleden av å gå fra sted til sted eller at du vil velge sykkelen selv når du er på ferie.


Ikke la noen fortelle deg at du ikke kan. Folk som selv ikke kan, ønsker ikke å tro at du kan heller. Særlig om du hadde omtrent samme utgangspunkt som dem selv. De ønsker ikke at du kan, fordi det betyr at de også kan - at det kun er deres egen latskap som hindrer dem. Det er mye mer behagelig å skylde på dårlige gener og svak viljestyrke.

Det handler om å være sin egen helt. Om å sette sine egen mål. Om å lage en strategi. Det handler om å lage bindende avtaler med seg selv. Om å gjøre sine mål synlig for seg selv. Og om å tilrettelegge for at planen din skal kunne gjennomføres på best og enklest mulig måte. Det handler om å fortsette på tross av - ikke på grunn av. Det handler om å lage anledning til å trene  - selv på ferie eller travle dager. Det handler om å vise deg selv hva du er laget av og ta igjen økter du gikk glipp av fordi noe kom i veien.



Det handler om å vise seg selv at du er sterk - ikke bare fysisk, men mentalt. Om å ikke ta bullshit fra dem rundt deg. Uansett om det er kjæresten din eller kameraten din eller moren din som får seg til å rakke ned på deg eller sabotere din strategi for å nå dine mål.

Det handler om å ta ansvar for sin egen fitness. Det handler om å ta ansvar for sitt eget liv.

Alanna
___________
Be My Own Hero 
16 minutes interval training 

This one is from April, so some of you may recognice it and have the opportunity to compare scores! Its an Advanced workout who challenges your exsplosivity and is targeted in your legs & butt.

Set your timer to 16 rounds of 10 and 50 seconds intervals. 10 seconds off to write your score and get ready for the next exercise. 50 seconds to work, to squeeze and push your max. Push as hard as you can. This workout is only 16 minutes long, så it's over in no time! You should not have a single repetition left when the interval is over - that's how hard your should push.

I did this one yesterday and I had forgot how hard this one really is. Every one of the four exercises is fullbody exercises which will make your heart rate go up and make your sweat drip. I was so proud when I found that I beat my own score from April. It's the best feeling in the world realizing that I'm still getting stronger and fitter.

You should not be able to speak. Your only focus is your current exercise. Your current movement. That's when you will see the best results.

Here are the exercises and my new scores: 
Squat & JumpLunge Combo - 15, 12, 11, 10 (Buuurns!)
FlyingPlane Burpee - 9, 10, 8, 7 (Good untill the fatigue hits you - then it's bad)
One Leg Squat & Pike Press - 9, 8, 8, 8 (great exercise - love it and hate it)
Mountain Climbers - 128, 108, 100, 87 (get's your heart rate up)


What did you think of the workout? How was your scores? 

Let me know here on the blog, or on the Facebook Page or on G+. I will give you personal feedback and help you on your way to being your own hero. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar