torsdag 30. august 2012

Oppdatering Anne - Å skyndte seg sakte

Anne har vært med oss i et par måneder nå. I første omgang trente hun i forberedelse til bryllupet sitt. Hun håpet å gå litt ned i vekt og håpet å starte en ny rutine som kanskje kunne bli med henne videre. Nå er brylluppet over og Anne er tilbake til hverdagen igjen.

Anne har også vært litt avvikende for meg som Personlig Trener og det har vært forholdsvis vanskelig for meg å følge henne opp effektivt. Det er mye som har gått igjennom Ole Vidar, hennes ektemann som også er med på prosjektet. Vi har nå opprettet litt mer direkte kontakt og det virker som om hun ser verdien i å kunne kommunisere med meg direkte.


Anne hadde supre resultater med Treningslykke kombinert med diett. Hun gikk noe ned i vekt og kroppsformen begynte å endre seg. Hun synes likevel det var vanskelig å følte opplegget skikkelig fordi øvelsene var kompliserte og hun brukte mye tid på å sette seg inn i treningsøktene før hun kunne gjøre dem. I tillegg synes hun resultatene tok lang tid å se. Anne ble sammen med Ole Vidar satt på diett i tre uker før brylluet for å booste starten og hun var med på dietten så lenge den varte, men har synes det har vært vanskelig å legge om kostholdet etter at den var ferdig. Likevel har hun oppdaget at det har sneket seg inn endringer helt ubevisst. Hun spiser mindre porsjoner, småspiser litt mindre og prøver litt mer aktivt å unngå poteter og brød. Utover det spiser hun som normalt.

Det var i stor grad Anne som inspirerte meg til å starte opp med Back To Basic konseptet. Jeg har spurt henne mye om råd for å utvikle konseptet til det det er i dag, og etter et opphold etter bryllupet ble hun med på å teste ut BTB-planen slik den ser ut. Hun synes det er motiverende at det er mer overkommelig, at hun ikke trenger se igjennom masse videoer og sette seg inn i stadig nye øvelser. Hun har fulgt programmet så langt og synes det er motiverende å kunne bruke programmene om igjen og utfordre seg selv til å slå scorene. Hun har daglig progressjon og ble skikkelig støl for første gang på lenge da hun startet på planen.



Kneet til Anne er bedre i det daglige. Hun har ikke lenger like mye smerter i treningssammenheng eller når hun går i trapper. Det er øvelser som fremdeles kan irritere kneet som One Leg Squat eller Get up, men hun gjør så godt hun kan innenfor smertegrensen sin og prøver å jobbe rundt det. Og selv om hun merker at kneet er stivere enn det andre kommer hun stadig lenger ned i squat og hun er overbevist om at dette bare vil bedre seg med tiden.

Alt i alt har hun hatt gode resulater, hun merker at hun blir sterkere og får mer kontroll i øvelsene. Hun merker også at hun gradvis blir smalere.

Anne hadde absolutt ingen erfaring med trening før hun startet på med Treningslykke. Å bygge opp generell styrke er derfor første prioritet og fokuset ligger på å få inn disse små øktene som en naturlig del av hverdagen. Vi gjør ingen konkrete tiltak når det gjelder kosthold og alle fysiske tilpasninger kommer som en bonus av treningsopplegget. Som helt uerfaren er det viktig at hun mestrer øvelsene, lærer seg teknikk og blir trygg på kroppen sin i treningssammenheng. Jeg gleder meg til å jobbe videre med Anne og jeg takker dere for at dere er så støttende og heier henne videre på vei til fitness.

Alanna

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar