mandag 7. mai 2012

Anne - stjerne i ny treningshverdag

La meg presentere vår nyeste deltaker helt offisielt.


Anne

Anne er brud til sommeren. Hun skal gifte seg med Ole Vidar, vår mannlige deltaker på No Excuse Project. Hun kastet seg på prosjektet da han bestemte seg for å prøve det, og har vært ivrig og flink helt jevnlig siden da. Hun ønsker å se best mulig ut på den store dagen, slik alle bruder gjerne vil. Men hun ønsker seg også barn og tanken motiverer henne til å bli i bedre form. "Utover dette er mitt største ønske å igjen kunne gå i klesbutikker og faktisk finne noe som jeg liker og som passer. Det har blitt litt sånn at jeg unngår å gå i klesbutikker, og det føles ikke godt å måtte kjøpe klær som man får på seg men som ikke nødvendigvis er det man har lyst til å gå i."

Anne har en tendens til å stille veldig høye krav til seg selv og kan bli demotivert om hun ikke oppnår det hun vil. Hun jobber mye og synes det er utfordrende å finne tid til å spise og trene. Noen dager kunne hun gå hele dagen uten å spise og heller døyvet sulten med kjeks eller sjokolade.

Hun har ingen erfaring med trening fra før. Styrketrening forbinder hun med kjedelige gymtimer, uendelig med repetisjoner og lite variasjon. Det har vært et par forsøk på jogging og treningsvideoer, men det har opplevdes som kjedelig og tidkrevende. Etter en kortvarig affere på Elexia oppdaget hun også at hun ikke trives med å trene i offentlighet og at hun synes det var vanskelig å pushe seg selv hard nok til å få resultater. Nå, etter å ha testet Treningslykke i et par uker har hun tro på at de intense, korte øktene fungerer. Men det er skummelt også. For tenk om det ikke skjer noe? Eller tenk om hun skulle bli tvunget til å ta en pause fra opplegget? Vil hun da miste alt hun har jobbet for?

Et smertefult kne gir litt begrensninger for øvelser som Squats og Get Ups, men Anne prøver å gjøre øvelsene helt ut likevel. Hun går mye på hardt betonggulv i jobben og vrikket kneet på holkeføre for noen år siden, slik at bl.a trappegåing kan være ekkelt. Men det er ikke påvist noen skader og hun håper at trening og vekttap skal gjøre godt for både kneet og hoftene i det lange løp.

Anne har prøvd å trene disse treningslykkeøktene sammen med Ole Vidar siden han startet. Hun har oppdaget at hun ikke mister motet når øktene er så korte og varierte. Anne har dessuten et herlig konkurranseinstinkt og oppdager at hun pusher hardere når hun har Ole Vidar å sammenlikne med. Jeg har tilogmed hørt via Ole Vidar at det ofte er Anne som setter igang med øktene hjemme og motiverer han til å starte med sin trening for dagen. Det er tydelig hun er motivert. Hun gir alt hver gang og hun sier at hun ikke ser noen problemer med å trene 5-6 dager i uken nå som øktene er så korte.



Ettersom det var så kort tid igjen til bryllupet da de startet Ole Vidar og Anne, så satte jeg dem på en streng diett for vekttap de første ukene. Den har de fulgt opp og har begge gått ned noen kilo som en start. Men det er hardt å være på diett, særlig når man ikke har så stor kunnskap om hvordan man skal variere den.  Anne merket at hun mistet matlysten etter å ha spist kjøtt og salater uten noe særlig variasjon. Nå skal de over på mer normalt kosthold igjen. Det gleder de seg til begge to og de er klare for å øke aktivtetsnivået noe for å opprettholde vektnedgang.

Jeg er stolt over å ha Anne med på bloggen. Hun er modig, flink og veldig ivrig. Jeg gleder meg til å følge utviklingen hennes. Og jeg håper dere leserne vil være med å heie henne fram mot brylluppet, og kanskje enda lenger?

Alanna

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar