tirsdag 8. mai 2012

Diva Workout - Challenge your core!

Følg oss på facebook


Coretrening.

Vi hører det overalt og populært sett kan vi visst trene core eller kjærnemuskulatur på oppfinnsomme måter. De fleste treningstrender hyler om coretrening, hvor viktig det er og hvor spennende det er å trene core på oppfinnsomme måter.

Å trene coremuskulatur betyr egentlig at man skal trene musklene i mage rygg og spesielt den muskulaturen som ligger tett ved ryggsøylen. Der inne ligger en masse bittesmå muskler som stabiliserer og bøyer og strekker ryggraden vår i femti forskjellige vinkler hver dag. I tillegg har vi lag på lag med magemuskler som også virker stabiliserende og holder deg oppreist. Disse musklene er med i hver eneste bevegelse du gjør i hverdagen og på trening. Løfter du en arm er coremuskulatur på plass for å sikre at du ikke tipper over. Denne muskulaturen jobber både på kommando og på refleks og det er veldig sjelden vi tenker over at vi må stramme den eller bruke den for å stabilisere oss selv. Den er bare med i alt vi gjør.

I dette området ligger også tyngdepunktet vårt. Og all vår kraft, spenst og styrke går utifra dette området. Du har sikkert hørt før at du er ikke sterkere enn ditt svakeste punkt?

Veldig mange av oss har trent de store muskelgruppene i årevis. Så mye at de ofte tar over funksjonen for de små. De små musklene nær ryggsøylen jobber for å sette ryggen i "nullposisjon" hvor alle ryggvirvlene står pent på rad over hverandre og sørger for naturlig svai i ryggen og sterk holdning. Hvis disse musklene settes ut av spill, tipper gjerne denne raden ut av posisjon og da er det de større musklene utenpå ryggen som prøver å ta over jobben med å holde kroppen oppreist. Det kan gå fint lenge, fordi vi har en fantastisk tilpasningsdyktig kropp som kompenserer så hardt den kan med de musklene som er tilgjengelig, så fort et område er satt ut av spill. Men mange av kroppens muskler er ikke bygget for å jobbe hardt og lenge. De blir slitne, anspente og stive. Og vonde. Og vrir du deg plutselig i en ukjent vinkel eller løfter tungt på en ny måte så kan du plutselig oppleve å få skikkelig vondt!

Coremuskulaturen er med på alt vi gjør hele tiden og trenes med vanlig bevegelse. Men det kan lønne seg å være bevisst på den. Vi har en veldig stillesittende hverdag, hvor vi sitter med ryggen i ikke-helt-sunne stillinger i timesvis. Da kan vi rett og slett risikere å miste kontakten med denne viktige muskulaturen. Det gjør at bevisstgjøring og trening av coremuskulatur er hensiktsmessig. Det handler om å trene kroppen på stabilisering, på å måtte aktivere i spesielle situasjoner.

Våre treningsøkter er fulle av coretrening. Blansemomenter og stabilisering er med som en naturlig del av treningen vår. Trening som er så variert som vår og som innebærer en masse kroppsvekt, kroppskontroll og stabilisering - gjør at vi blir sterke "fra innsiden og ut". Det handler om å bli generelt sterk og om å jevnt sterk! Minst mulig svake punkter. Og en sterk ryggrad med god evne til stabilitet. En blanding av eksplosiv styrke, utholdenhet, fleksibilitet og kondisjon for å trene opp alle typer muskelfibre, la alle muskler få en god runde og få en seig, atletisk kropp.

I dag er treningsøkten vår en økt du kan ha det moro med. Det er full coretrening fra start til slutt. Det gjør at du blir konsentrert og sliten, men ikke utmattet slik vi kan bli av andre, mer eksplosive økter. Det handler om stabilitet og utholdenhet. Om å utfordre seg selv til å være seig. Men da er også teknikk hyperviktig. Vær nøye på teknikken din. Kjenn på hva som skjer i kroppen din under økten. Hvordan musklene jobber og om du har kontroll. Dette er en sånn økt hvor det handler mer om kroppskontroll enn om å legge på en masse vekt! Så kos deg med dagens økt. Lek og utfordre. Og vær sterk.

Du kan klare alt du vil. Det spiller ingen rolle hvilket nivå du er på nå. Så lenge det du gjør kjennes tungt, utfordrende og intenst - da gjør du det riktig!

Alanna

_________________________

This is a workout to have fun with! This workout works your core so much you will not feel exhausted after this is done, but you will be tired. Corestrenght is very important as your everyday activity goes right in this area. You use your abs and your back for stability and support in absolutely everthing you do. Lifting, streching, reaching, picking up stuff, walking, running, standing, moving. A strong core will give you freedom to move as you wish and all of your force is coming from you hips and your core. So this is an important workout.

And fun. Have fun with it! When it comes to exercise, it is important that we play with it- Challenge our bodys and our minds and have a sense of humour. If you can't seem to do an exercise right, laugh at it! And some day you will giggle as you d the same exercise perfectly! :-)

Set your timer for 15 rounds of 10 and 50 second intervals. Push hard in the 50 seconds, and use the 10 seconds of rest to write down your score.

Here are the exercises and my scores:
LungePress & Kick - 18, 15, 15 (10 kg weightplate)
Ab Pistol & Dragon Kick - 15, 12, 14
One Leg Reverse Flyes & Kick - 12, 10, 12 (6 kg in each hand)
One Leg Squat & Kick - 13, 14, 13
Commando Push Up & Kick - 12, 12, 10



Can you beat my score?

Følg oss på facebook

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar