onsdag 6. juni 2012

The Burning Crusade. Hvor hardt ønsker du forandring?

Som Personlig Trener møter jeg ofte mennesker som allerede trener veldig mye, men som ikke får de resultatene de ønsker seg. Jeg er litt over middels opptatt av treningskvalitet og resultater, og dermed synes jeg ofte det er spennede å se hva folk vanligvis trener og hva de får som resultat av det de legger inn av energi.

Det jeg ofte ser er at folk er flinke til å trene, de legger ofte inn mye tid og energi i treningen og fylle livet med bevegelse fordi de elsker det. Jeg ser også at folk har oppdaget forsiden av seg selv. De ser seg i speilet og der ser de to armer, to ben, en brystkasse og en mage. Og de tenker at dette må de gjøre noe med. Dette de ser i speilet skal få en forfriskning. Kanskje er de ikke helt fornøyd med armene sine, eller kanskje har de en sta mage som ikke helt vil bli så stram som man kanskje ønsker, eller kanskje lårene liksom disser litt mye? Kanskje har de oppdaget at selv om de trener veldig mye, så synes de ikke at de blir noe særlig sterkere. At de har nådd et platå som synes nærmest umulig å lirke seg vekk fra.

En vanlig misforståelse blandt folk flest er at de må trene hver del av kroppen for seg. De bruker masse tid på armene sine. Veldig få mennesker vet navnet på musklene i bena sine, på ryggen eller i brystet - men absolutt alle vet at muskelen foran på overarmen heter biceps og at den på motsatt side heter triceps, og de bruker enormt mye energi og kreative øvelser på å trene nettopp de to musklene. Både jenter og gutter. De har også lagt merke til at det ligger en muskel over skuldrene og kan bruke halve treningsøkten på skulderhev, opptrekk eller skulderpress. Også benpress - i apparat. Og ikke minst mage. Det er sit ups i alle varianter og folk står i planke i helt freakishly lang tid. Folk deler opp øktene sine, trener styrke hver eneste dag: 6 øvelser for triceps og bryst mandag, 8 for ben og skuldre tirsdag, fri onsdag og 5 for rygg og biceps torsdag.

Jeg får helt vondt av å se på!

Jeg skulle så inderlig ønske at folk flest ville innse at kroppen vår fungerer som èn hel muskel! At for å få resultater må du også trene den som èn hel muskel. Og den bør trenes som den brukes - nemlig på forskjellige måter og i forskjellige vinkler, med bevegelser som også går i frontalplanet (side til side) og bevegelser med rotasjon.

Jo flere muskler du treffer i en eneste øvelse, jo bedre effekt vil den øvelsen ha! Tenk hvor god effekt du kan få om du tenker trening av hele kroppen, ikke bare på hver eneste trening. Men i hver eneste øvelse!

Variasjon har kroppen god bruk av - det er skadeforebyggende, og det bygger funksjonell styrke. Hvis du øver kroppen opp til å kjenne igjen bevegelse i alle plan og i alle baner, så vil ingen øvelser være helt nye og sjokkerende for kroppen din. Den vil være forberedt på alt!

Med fokus på helkroppsøvelser, funksjonalitet og effekt vil ikke en treningsøkt trenge å være lenger enn 30 minutter. Eller enda kortere! Her på bloggen har vi økter helt ned i 10 minutter. Og de 10 minuttene vil gi bedre effekt enn 2 timer trening av enkeltstående muskelgrupper - hvor 70% av tiden består i å kikke på klokken og vente på neste sett...

10 minutter med full power, max effort, fullstendig utmattelse - trening av absolutt hele kroppen og med alt du har å gi. 10 intense minutter som gir enormt med energi når du først er ferdig. 10 minutter trening tillater oss å trene hver eneste dag. Særlig fordi vi varierer treningen fra dag til dag og lar kroppen få nye utfordringer. Lar musklene få jobbe på nye måter. Tvinger kroppen til å tilpasse seg høy intensitet og belastning. Tvinger kroppen til å bli bedre.

Dette er hva vi jobber for. Dette er Treningslykke. Dette er suksess.

Ønsker du å se resultater?

Alanna
_______________________________

The Burning Crusade - Workout

Set your timer for 24 intervals of 10 and 30 seconds intervals. 10 seconds of rest (use it to write down your score!) and 30 seconds of pushing you max. Prepare for an intense workout. And prepare for some burn in your thies! :-) The lower you can go on the sissors and low jacks, the higher the intensity of the routine - but actually the key here is speed first and formost. For the sissors and low jacks that is. For the rest of the exercises you will need to watch your from before adding speed. :-) Be especially careful with you form in the last exercise!! :-)

The whole workout is 16 minutes long. Make sure to warm up first. :-)

Here are the exercises:
4 sissors & 2 Low Jacks - 8, 6, 7, 8
Back Lunge Press & Kick - 8, 8, 7, 8
4 sissors & 2 Low Jacks - 7, 7, 6,5, 7
CrossLeg Push Up - 8, 9, 10, 9
4 sissors & 2 Low Jacks - 7, 8, 7, 6
3 rows & Clean - 5, 5, 5, 5

The video is new even if we have done this workout before. The difference from other videos is this video is in real time. Give feedback on what you think of the new format. Maybe I should just stick to filming one round - but still in real time?


Good luck everyone!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar