fredag 15. juni 2012

Live, Laugh, Love! New WO. Play your game, find your fitness!

Hvorfor har barn energi til å bevege seg så mye?

Fordi de gjør bare det de har lyst til å gjøre. De får et innfall - er nysgjerrig på en høyde, en bevegelse, et sted og gjør det som trengs for å undersøke det, prøve det ut. Og får de ikke til på første forsøk så prøver de igjen. Og klarer de det én gang, så øver de til de får det til perfekt. Ikke fordi de må. Ikke fordi de har fått beskjed om å gjøre det så og så mange ganger i tre sett, fire ganger i uken. De gjør det fordi det er moro! De holder på til de er slitne, puster bittelitt og prøver på nytt. Ofte merker de ikke engang at de blir slitne. Det er jo bare så MORO!

Hvorfor leker vi ikke mer med treningen vår? Ekperimenterer, tester ut og har det moro med kroppen vår? Hva kan du egentlig få til? Hva har du potensiale til?

Trening er egentlig helt meningsløst. Vi løfter på vekter bare for å legge dem tilbake på plass og løper eller sykler på stedet for å med hensikt bli slitne. For å gjøre en endring i oss selv. Fordi vi til vanlig beveger oss for lite. Vi er for lite nysgjerrige, for ofte late. Vi eksperimenter ikke lenger med bevegelse. Vi hopper ikke like naturlig fra sten til sten, vi klatrer ikke impulsivt opp på ryggen av statuen eller opp naboens skråning.



Vi behandler en treningsøkt som en plikt, eller nesten en straff. Det er noe man MÅ igjennom - en straff for at man er så lat/glad i mat/lite aktiv. Vi setter oss selv igjennom lange, kjedelige, monotone treningsøkter. Timer på mølla. Halvaktive styrkeøkter i frivektsalen (eller helt krise: i apparatene). Vi drar oss igjennom kjedsomheten og holder ut fordi vi vet hva som kommer ut av det. Resultater.

Det er litt som å gjøre lekser. Det henger over deg til du har gjort det. Etterpå har du fått ny input og mer energi og du er glad du er ferdig. Men det er sjelden du gleder deg til å gjennomføre...

Men vi skulle heller tenke på treningen vår som vår voksnes sjanse til å leke. Det er vår arena for å utfordre kroppen, utforske vårt potensiale og teste våre evner. Så ha det MORO med treningen din! Våg variere. Våg prøve nye ting. Våg feile og våg å prøve igjen!



Våg å lykkes!

Alanna
____________________
A new TimeChallenge that will bust your ass. :-)

As allways the amount of time you will use to get through the workout depends on how much you challenge your self. If you can't challenge on the added weight-part - focus on speed. Make the workout explode in energy and sweat! And play with the workout - it is a game!

And here are the rules of the play:
Round 1: 30 Swings
Round 2: 30 Swings + 20 Burpees
Round 3: 30 Swings + 20 Burpees + 20 LungeTwist
Round 4: 30 Swings + 20 Burpees + 20 Lungetwist + 10 PlankRow
Round 5: 10 PlankRow
Round 6: 10 PlankRow + 20 Lungetwist
Round 7: 10 PlankRow + 20 Lungetwist + 20 Burpees
Round 8: 10 PlankRow + 20 Lungetwist + 20 Burpees + 30 Swings

My time was: 24:29 (I used two 12 kg kettlebells)


I enjoyed this workout very much. I had fun with it, even as I was nearly dying at the end. I was not prepared at all for how tough this workout turned out. But I look forward to the next time we'll use it again - cause it really was FUN!

Good Luck!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar