søndag 24. juni 2012

Optimalisér treningseffekt og resultater, del 3/4 + Battles Workout.

Små doser hver dag. Gjør forskjellen.

Hver eneste treningslykke-økt er lagt opp for at du skal få max utbytte av treningen. De er lagt opp med tanke på bedring av kondisjon, økt styrke, bedre kroppssammensetning, bedre fleksibilitet, større spenst og økt utholdenhet.



Likevel er det ikke gitt at du får de resultatene du har sett for deg i speilet. Det er flere elementer ved trening som må falle på plass for at du skal få effekt av treningen din. I denne innleggs-serien tar jeg for meg de helt basale treningspremissene. 

Det er fire ting som bestemmer om du får effekt av treningen din:
- Lengde på økta
- Intensitet
- Hvor ofte du trener
- Kosthold

Treningsfrekvens. Hvor ofte man trener.
Så kanskje har du både lengden på øktene og intensiteten på G. Kanskje beveger du deg mye og har høy intensitet på treningene. Men kanskjer svikter det på frekvensen? Stabiliteten i treningen?

Hvor ofte trener du? Hvor jevnlig får du opp pulsen og kjenner at det skjelver i armer og ben? Jo mer du kan spre treningen din utover uken, jo bedre er det. Å holde jevn flyt i treningen gjør at kroppen får som vane å forvente mye og intens trening. Den lærer seg å restituere raskere og den lærer seg å tåle stor treningsmengde. Og den reagerer raskt og effektivt på hver eneste økt.

Mange er flinke til å trene jevnlig i perioder - men så kom det noe i veien, noe som forhindret treningen, stress eller ferie eller besøk eller eksamen eller noe som tar oppmerksomheten bort fra treningen. Også var det så tungt å komme igang etter en periode med inaktivitet... Hvis dette er deg opplever du antakelig store forskjeller i formen din - og du kommer deg liksom aldri skikkelig opp på et nivå hvor du er i virkelig god form! For hver gang du kommer igang og kroppen begynner å tilpasse seg skikkelig og du begynner å få resultater - da legger du hindringer i veien for deg selv. Kroppen er ekstremt gnien på å holde på høyere oksygenopptak eller stor muskelmasse og kvitter seg med det den opplever at det ikke er bruk for. Dermed opplever du kanskje at du må starte på nytt hver gang du trener? Formen kommer raskt - men den kommer liksom aldri skikkelig opp på "veltrent"-nivå?



Andre trener to ganger i uken. Kjører seg ned med to timer trening de gangene de faktisk er på trening. Får prograssjon og er igang. Men resultatene kommer sakte - når ofte platåer og synes ikke nødvendigvis i speilet. Etter to timer med intens trening er du dessuten helt utkjørt og du merker lite til den fantastiske energien man skulle få av trening...du blir liggende utslitt på sofaen resten av dagen og kanskje også dagen etter.

Jeg skal påstå at 10 minutter med intens trening hver eneste dag gir bedre utslag for kroppen din enn to timer intens trening én gang i uken. Selv om treningstiden totalt er mindre per uke.

Spre treningen din utover. Ha en liten intens en hver dag. Eller annenhver dag. Eller for de mer viderekommende: to ganger om dagen! Kjenn på den herlige energien du får av de små intense øktene og bruk energien på å danse deg igjennom dagen. Bruk energien på å gå til jobb, sykle til skolen, løpe en ekstra energitur!

Pass dog på at du har minst én hviledag i uken uten høyintens trening!

Alanna
_________________________

Battles Workout

Have your stopwatch ready, this is a timechallenge in a pyramid set up.

It's only four exercises, so you can absolutely do this. The exercises are superfun and pretty simple. Take the breaks you need, but keep them short. And speak positively to your self. Don't let any bad thought take room in your head. Every time you hear your self thinking something negative like : "I'm tired" or "I can't do this", try to turn the thought around. "I have great energy. I can do this." Think about your body as a machine. It follows you orders and it does whatever you want it to do. You just have to want it and believe you can do it.

And people - believing in your self is a choice! You can decide this is something you can do. You can get through this!

Here are the exercises:
BoxJump
SupermanSwing
Monkey Push Up
Push Up Twist

Pyramid set-up: 10, 15, 20, 15, 10

My time: 21:16


Push hard, do your best and beat my time.

Post a post-workout picture on the facebook page - tell me about your time, and dare to be proud of what you have done!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar