torsdag 15. mars 2012

April nærmer seg...hvor skal du trene i påsken?





Jeg har vært syk de siste dagene - og når man er syk får man plutselig veldig mye fritid. Og med fritid kommer rasløshet og kreativitet. Så jeg har brukt tiden på å planlegge neste måneds treningsplan. Jeg har satt opp alle treningsøktene og gjort alt klart.

Jeg ble inspirert av mitt eget innlegg...går det an å si det - kan man bli inspirert av seg selv? Hmmm... Nei, man kan vel heller si at dette med å trene der man er, det er et tema som er viktig for meg. Jeg ser så mange som gir opp treningen så fort de reiser noe sted, eller så fort det er ferie. Visste du at det ikke tar mer enn et par dager før kondisjonen din faller drastisk? Og styrken må du i det minste vedlikeholde for at ikke kroppen din skal begynne bryte den ned. Så fort du ikke bruker kroppen din slik du pleier vil den prøve å tilpasse seg de nye forholdene. Det betyr at den fjerner "unødvendig" muskler/styrke fordi det krever mye energi å holde det ved like!


Kroppen vår er skikkelig gnien. Den skal helst spare på alt så fort den får sjansen. 

Derfor er det viktig at du viser deg selv at du vil ta vare på kroppen din også når du ikke har tilgang til det vanlige utstyret eller treningssenteret.

Vi er uforbedelige vanedyr alle som én. Vi venner oss til alt, og vi liker ikke endringer vi ikke er forberedt på. Vi liker dem ikke alltid selv om vi er forberedt på dem heller. Facebook er evig bevis - hver gang det kommer en ny endring blir det ramaskrik. Haha, det er like underholdende hver gang. Men, uansett: vanedyr. For å ta vare på din fitness hele året rundt, er du nødt til å være litt fleksibel. Du er nødt til å være villig til å prøve ut andre treningsformer, eller godta å trene på uvante steder.


For nå som April nærmer seg så betyr det også at Påsken er like rundt hjørnet. Og da reiser du kanskje opp på fjellet for å teste skiene eller snowboardet?

Nå er både ski og snowboard flott trening i seg selv. Men ettersom våre treningsøkter er så korte, kan du likegodt ta med dem også. 15 minutter fullkroppstrening med påfølgende energiboost før man setter nesa mot bakken er vel ikke så dumt det? Så kan du være sikker på at den ekstra treningen du får, heller blir en bonus istedet for at du satser på at den kanskje, muligens tar vare på det du har jobbet så hardt for å oppnå til nå.

Det er nemlig ekstremt demotiverende å komme hjem fra ferie og starte på igjen med trening. Ikke bare er det vanvittig tungt å motivere seg til å komme igang når man er ute av rutinen. Det føles så ekstremt tungt å trene - og man klarer ikke prestere på samme måte som da man sluttet før ferien. Man er svakere og i dårligere form, og viljen er liksom ikke helt med den heller. Dette, i tillegg til den dårlige samvittigheten for det enorme påskeegget man inntok sammen med festmat og øl.


Slapp av - det kommer til å gå såååå fint! Det er nemlig fullt mulig å trene på hytta også.


Teningsøktene våre er veldig enkle fra før av - krever lite utstyr, lite tid og, liten plass og kan gjøres hvor som helst ved hjelp av ting og tang du finner der du er.

Og nå gjør jeg det enda enklere for dere å ta med dere treningsøktene overalt. Jeg har nemlig laget hele den neste planen full av treningsøkter kun basert på kroppsvekt, hvor du ikke trenger noe slags utstyr i det hele tatt. Du trenger kun kroppen din og en intervall timer/stoppeklokke.

Mange er veldig skeptisk til kroppsvekt-trening og er redd det ikke er like effektivt som trening med vekter/slynger/apparater eller andre hjelpemidler. Men jeg lover deg at du skal få ditt livs treningsøkt - kun med kroppsvekt og helt uten hjelpemidler - om du bare prøver én av mine. Hele kroppen skal få kjørt seg - ikke en muskel skal få unnslippe og effekten vil være like stor, om ikke større - enn ved trening med alskens hjelpemidler og utstyr.


Treningen blir dessuten mye mer funksjonell og overførbar til dagliglivets kjedelige utfordringer - og gjør at du faktisk kjenner deg sterkere hver dag, der du er. -Ikke bare på senteret.

So EMBRACE yourself. For planen for April kommer til å bli vår morsomste og tøffeste plan til nå. Og effekten blir også tilsvarende. Selv om øktene fremdeles kommer til å være korte og enkle og passe for alle.

Alanna
_____________________
Husmor goes Workout Hardcore

Økten for i dag er en vi har vært borte i fra før. Den er kort og brutal og veldig effektiv. Ettersom jeg har vært syk, har jeg ikke hatt mulighet til å spille inn en ny engelsk versjon hvor jeg prøver å slå min gamle score - så dere vil nok kjenne igjen videoen. :-)

Du trenger: Intervall timer og ekstra vekt i form av "sett inn det du har tilgjengelig".

Sett intervall timeren på 16 runder og 10 og 50 sekunder. 50 sekunder er for å gi på det du har, presse på og skvise ut så mange repetisjoner du bare klarer av den øvelsen du er på. Bruk pausen på 10 sekunder til å skrive ned hvor mange repetisjoner du greide og til å gjøre deg klar til neste øvelse.

Øvelsene du skal igjennom:
Low Jack Burpee
Front Lunge Press
123 Push Up
Roing + 3 Deadlift


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar