tirsdag 13. mars 2012

Å trene på farten gir fart på treningen.


Hva gjør du med treningsrutinene dine når du er på ferie eller når du reiser bort?

Må du gi opp din fitness bare fordi du er et annet sted enn hjemme?

Når det er snakk om så korte treningsøkter som disse 12-minutterne vi har her på bloggen, skulle man egentlig kunne argumentert for at ALLE har tid til å presse inn disse ett eller annet sted i hverdagen. Men i praksis er det ikke sånn. Selv jeg kan oppleve dager hvor det er så tettpakket med gjøremål at det ikke er praktisk mulig å få inn den 10-minutteren uten å stresse livet av seg. -Og 10 minutter er ikke alltid bare 10 minutter. Det er 10 minutter på å sette seg inn i øvelsene, + 10 minutter på å rydde plass til å trene eller til å finne fram utstyret, + 15 minutter etter økta til å dusje og skifte klær. Ja, det tar raskt en halvtime å gjøre unna selv en liten økt.

Og det er ikke meningen at trening skal legge til stress i livet ditt!

Så la oss si at du har dager hvor du trenger å få trent - uten å måtte bruke tid på å finne fram utstyr eller bruke tid på å dusje. Er det likevel mulig å få inn treningsaspekter i dager som dette?

Det er ikke alltid du trenger å svette for å få treningseffekt. Kanskje har du ikke fulle 20 minutter ledig til å svette, men alle har 5 minutter her eller der. Og 5 minutter kan brukes på så mangt. Kanskje må du ta 5 minutter i arbeidsdagen for å gå på do? Da løper du på do, gjør ditt, vasker hendene og tar to ettbensknebøy på hvert ben før du spankulerer tilbake på plassen din og fortsetter med det du gjorde.

Noen øvelser kan fordeles utover dagen og likevel gi deg effekt i form av økt styrke. Jeg mener ikke at du skal gjøre ting du føler er ukomfortabelt. Kanskje du ikke helt ser for deg at du legger deg på alle fire for å ta en push up på det offentlige toalettet der du studerer. Men kanskje finnes det en annen krok hvor du kan gjøre dagens øvelse? Utfordre deg selv på spesielt travle dager. Klarer du å ta 10 burpees i løpet av dagen?

Det finnes alltid løsninger for dem som vil ta vare på formen, eller stadig utvikle den på tross av en heftig timeplan. Å la treningstimeplanen være igjen hjemme når man drar på ferie er egentlig unødvendig. Det krever kanskje litt omplanlegging, men det er ikke vanskelig og du trenger ikke ta med deg masse utstyr. Du kan få en fantastisk treningøkt kun ved å ha kroppen din med deg. Du kan trene på hotellrommet, på stranden, i skogen...

Vær kreativ og bruk det du har. Har du noengang løpt lyktestolpeintervaller? Noen ganger må man gjøre det man synes er kjedelig og gjøre det til noe morsomt. Spurt fram to lyktestolper, gå fram én, spurt fram to lyktestolper - hvor mange lyktestolper greier du å løpe forbi før du er nødt til å gi deg? Hva om du legger inn 2 push up før hver spurt? Finn en stein eller en stubbe, ta fart og hopp over den. Lag hinderløype i skogen. Ta med deg barna, utfordre dem og la dem utfordre deg.

Kle deg for å trene - og gå ut å lek!

Det trenger ikke være en lang økt. Det er helt greit å gi seg etter 10 minutter. 5 minutter. Bare du kjenner du har fått boostet deg selv, utfordret deg selv og pustet, svettet og løftet. -Litt ihvertfall!

Kanskje går du ikke turer i skogen? Hva kan du gjøre der DU er for å utfordre deg selv? Hva med å ta en push up hver gang du er innom kjøkkenet? Er du sammen med andre mennesker? Si det høyt hva du har utfordret deg selv til. Få dem til å minne deg på det. Det er ikke alltid det passer seg, men du har ikke menneskene rundt deg hele tiden, heller. Gjør det til en sport å ta fire knebøy før noen oppdager deg, da blir du ihvertfall rask! Du kan kanskje ikke kalle det en treningsøkt - men tar du fire push up flere ganger på en dag, så skal jeg love deg at det gir effekt. 

Ta din egen fitness på alvor. Lek med den!

You've got to Step Up, there's No Excuse!

Alanna
_____________________


Pyramid - Workout
Todays workout is bodyweight only - which means you could do it wherever you are. 
You don't need any equipment.

The workout is in a pyramid form. 
There are 5 exercises, and you will go through them like this:

Round 1: 5 reps
Round 2: 10 reps
Round 3: 15 reps
Round 4: 10 reps
Round 5: 5 reps

Make sure to have a stopwatch so that you can time your self.

Here are the exercises:
AirSquats 
Push Up 
Frogjumps 
FlyingPlane 
Hip Trust

Go through the whole workout as fast as you can, but do every exercise to its prefection. 
Good form is essential when it comes to strength training.

My Time: 09.33




This workout is inspired by this song - which I find so soothing and empowering at the same time. :-)




1 kommentar: