torsdag 6. september 2012

All You Can Do

Trening handler om mestring. Det handler om å bekjempe sin egen vilje og vinne. Det handler om å pushe sine egne komfortsoner. Det handler om å utvide sin kroppsforståelse. Det handler om å få bedre kontakt med din egen kropp, og med sine egne muskler - noe som gir bedre kroppskontroll og grasiøsitet. Det handler om å bli sterk nok til at alle dagligdagse aktiviteter blir lekende lett å gjøre. Det handler om å ha pust nok i brystet til at man kan klatre opp trapper og bratte bakker uten å pese som en hvalross før man kommer halvveis.

Etterhvert som treningen gjør deg sterkere vil du føle deg lettere. Du kan sveve over trappene og løpe den lille strekningen fra bilen til døra - bare fordi det går raskere og er mye morsommere enn å gå. Det er fantastisk å være så trygg på hva kroppen din kan mestre og hva den kan sloss seg igjennom. Det å pushe seg selv til utmattelse i 15 minutter flere ganger i uken er smertefullt i starten. Men etter en stund går det lettere å pushe seg også - det blir en naturlig del av treningsøkten. Man kan pushe seg enda litt lenger. Gi litt mer. Hvis man IKKE har bitt tennene sammen og gitt mer enn man trodde man hadde på forhånd, så føles økta ufullstendig.


Hopp og løp er en naturlig del av hverdagen. Øvelser man ikke kan enda blir en utfordring man bare ikke kan la være uprøvd. Å bli sterkere er ikke lenger bare et mål, men en livsstil. Den som ikke har progressjon har tapt. Alltid bedre. Mer. Sterkere. Raskere. Høyere. Dypere. Alltid noe nytt å strekke seg etter.

Å trene handler om å få kontroll over humøret. Det handler om å få utløst en god dose lykkehormoner som setter smilet på plass. Men det handler like mye om å la hjernen få en pause fra alle beslutninger. Bare konse om det som skjer her og nå. Om å ikke ha plass til annet i hodet enn følelsen av å pushe hardt og ta den ene ekstra repetisjonen selv om du er usikker på om kroppen vil reagere. Det handler om noen få minutter av dagen hvor det eneste som fyller hodet er smerten fra muskler som protesterer og fokuset på at teknikken sitter som den skal. Når alt du konsentrerer deg om er å grave dypt i viljen for å komme deg igjennom oppgaven. Når du er igjennom dette, disse dyrebare 15 minuttene av dagen - da har hjernen fått en pause og er igjen klar for å ta nye beslutninger.


Å trene handler om å holder fokus. Men det handler like mye om å ha en skjerpet konsentrasjonsevne. Å kunne starte på en oppgave, holde fokus og gjennomføre den helt uten å bli avledet til alle kanter. Når du trener jevnlig vil konsentrasjonsevnen din bli bedre og den er definitivt best rett etter at økten er gjort. Derfor burde hver eneste skoledag vært avbrutt av en halvtime med fysisk aktivitet for barna, og arbeidsdagen til oss voksne også.

Å trene handler om å kunne leve mer! Det handler om alt livet har å by på og å være utrustet til å ta alle utfordringer på strak arm. Å være mer til stede i sitt eget liv.

Alanna
___________________
All You Can Do
Advanced Workout
16 minutes

Set your timer for 10 and 30 seconds intervals. 10 seconds rest and 30 seconds to push hard at the exercise you are working on.

This is an old workout that has been with me since the start! For some of you this is an opportunity to compare your scores and see progress. For others this is the first time you see this workout - and  Itell you - this one is a killer. So embace your willpower. You are gonna need it!

Do not be afraid to challenge on the weights! And PUSH HARD people! These 15 minutes are to bring you closer to fitness, and you only get out what you put in!

Here are the exercises
Mountain Climbers
LungeTwist
Kick Ups
Plank Side Jump & Push Up
Leg Lifts
Row & Clean



Follow on Facebook for all the good stuff. And remember to post your scores!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar