søndag 2. desember 2012

Julekalenderen - Luke 2

I luke nummer to skal vi fortsette å skrive lister. Denne har med selvbevissthet å gjøre. I dag er det første søndag i advent og ettersom advent har en litt sånn rolig og ettertenksom atmosfære ved seg fra før av, så kan vi vel kanskje utnytte denne til å kikke litt innover oss selv?


Luke nummer 2 spør deg hva som er dine kvaliteter.
Hva er det du er fornøyd med hos deg selv som menneske. 


Vi er veldig flinke til å finne de tingene vi er dårlige til. Vi banker opp oss selv for alle feil og bommerter. Jeg tenkte f.eks senest i dag at "shit, jeg er bare så HÅPLØST dårlig på å lære meg navn!" og fikk meg selv til å føle meg skikkelig dust nettopp av den grunn. Som PT og instuktør er det viktig å ha evnen til å sette navn på ansikter og bruke det naturlig. Derfor kjefter jeg på meg selv for den mangelen igjen og igjen. Akkurat som om det skulle gjøre det noe bedre.

Å se våre feil - det kommer helt naturlig. Vi trenger ikke lete etter svakheter hos oss selv. De viser seg selv og vi elsker-hater å grave oss ned i vår dårlige samvittighet, tråkke på oss selv og virkelig gni det inn.

De gode sidene må vi ofte lete med lupe for å finne. Hvor lenge må du tenke for å komme på tre gode sider ved deg selv? Hvor lenge må du tenke for å finne fem? Eller hva med ti?

Hvis vi istedet gned oss i ansiktet med våre gode sider til stadighet kunne det hende vi kunne bli flinkere til å bruke dem mer bevisst. Utvikle dem videre. Kjenne på den følelsen av å ha gjort noe smart, noe godt eller bare følelsen av å ha lykkes. Det kan være så enkelt som at du gav en kollega et komplement og lykkes i å få den personen til å føle seg sett akkurat i dag. Eller at du fikk noen til å le.

Hvis vi er litt mer bevisst de tingene vi er gode på og lykkes med, kanskje det tilogmed ville bli lettere å jobbe med de sidene som ikke er helt på plass?

Skriv en liste over alt det du er god på i livet. ALT. Stort og smått. Rubbel og bit. Teit og viktig. Heng den listen på et nytt synlig sted. Kanskje ved do, slik at du ser den minst en gang om dagen? ;-) Eller kanskje ved siden av "ønskelisten" med mål som vi skrev i går? Eller på kjøleskapet? Eller på nattbordet? Eller ha det på en lapp i lommen som du kan dra fram og lese hver gang du blir litt usikker på deg selv?

Hva er dine gode sider? Hva er du flink til? Hva er det ved deg som er godt og ekte?



Julesmil fra Alanna

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar