tirsdag 24. april 2012

Be My Own Hero - New Workout

Unnskydninger.

Jeg er fantastisk på å lage unnskyldninger. Er det noe jeg ikke har lyst til, kan du være sikker på at jeg kommer på en god nok unnskyldning til at jeg kan utsette det litt til. Er det noe jeg HAR lyst til, så klarer jeg å finne en løsning god nok til at jeg får det til også.

Når det kommer til fitness er det lett å finne unskyldninger for å slippe å jobbe for den kroppen man vil ha. Det man ser etter er raske løsninger og snarveier. Slankepiller og pulverdietter. Gastrisk operasjon. Fettsuging og mageplastikk. Men så viser det seg at også pulverdietter og gastriske operasjoner krever hardt arbeid og dedikasjon.


Pulverdietten krever at du holder deg til en diett av flytende væske på ubestemt tid. Du kommer til å være sulten og du kommer til å savne godis og sjokolade. Og det er hardt å holde seg til en streg diett. Du vil rase ned i vekt, mye av det vil være muskelmasse og dermed vil det ogå være lettere å fyke opp i vekt etterpå. Både fordi du ikke har lært et kvekk om hva som skal til for å holde vekten stabil, om sunne matvaner og livstilsendringer. Men også fordi tap av muskelmasse setter ned basalmetabolismen og gjør at du forbrenner mindre energi enn du gjorde i utgangspunktet. Så legger man på seg fett utenpå denne minkede muskelmassen igjen - mer fett enn tidligere ettersom man jo spiser det samme, men forbrenner mindre. Også hiver man seg på en ny pulverkur når speilbildet blir for uutholdelig og så...: Hei, jojo-slanker!

Gastrisk operasjon. Høres ut som en snarvei, men er egentlig en måte å ødelegge fordøyelsessystemet på. Man får rett og slett ikke plass til noe særlig mat i magesekken lenger. Spiser du for mye kommer det opp igjen. Det er strenge regler for hva du kan spise og ikke, og går du utenfor det du har fått beskjed om, straffer det seg selv. Umiddelbart. Du kommer til å savne både vanlig mat, normale porsjoner og sjokolade. Etter en stund venner kroppen seg til den nye situasjonen og du kan spise mer normalt, men da står du igjen i fare for å legge på deg. Det hele ender med at du er nødt til å lære deg om mat og matvaner. Det er en dramatisk og smertefull måte å gjøre en livsstilsendring på!

Slankepiller - enten så virker de ikke, eller så inneholder de skjulte legemidler som kan gjøre deg syk eller avhengig. -En stiv pris å betale for å miste noen kilo på vekten.

Ingenting kommer av seg selv.

Vi ser etter en pulverhelt som kan gjøre oss fit'e og slanke på magisk vis og over natten. Men som med alt annet så ligger løsningen hos deg selv. Kun du kan gjøre noe med din situasjon. Selv med hjelp, veiledning og oppfølging fra PT er det DU som må gjøre jobben. Det er DU som må reise deg fra sofaen og bevege på deg. Det er DU som må pushe deg igjennom tøffe økter og løfte tungt. Du må lage din egen mat, betale det det koster for sunne og naturlige produkter. Lære deg å sette det sammen til mat du kan like.

Løsningene finnes. Her på bloggen finner du er ferdig plan laget for at du skal nå dine mål. Du finner jevnlige treningsøkter lagt opp på mest hensiktsmessig måte for å oppfylle planen. Her kan du finne motivasjon og oppmuntring. Alt er gratis.

Likevel er det opp til deg.

You've got to STEP UP!

There's No Excuse.

________________________________

Be My Own Hero

Set your timer for 16 rounds of 10 and 50 seconds intervals.

10 seconds of rest to write down your score.
50 seconds to push out as many repetitions as you can.

The whole workout is only 16 minutes long.

Here are the exercises and my scores:
Squat & JumpLunge Combo - 14, 11, 10, 11 
FlyingPlane Burpee - 7, 7, 7, 7 
One Leg Squat & Pike Press - 6, 6, 6,5, 6 
Mountain Climbers - 109, 107, 90, 95 


Push hard! Modify when needed. But PUSH!

You are your own solution!


Good luck

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar