onsdag 18. april 2012

Warrior Princess - New Workout!

Hvor lenge må du trene før du føler du har trent og får effekt av det du gjør?

Etter å ha trent i timesvis i mange år kjenner jeg at jeg fremdeles er litt fremmed for tanken om at 15 minutter er nok. De fleste gruppetimer er minst 45 minutter lange. Nå har det forsåvidt kommet konsepter hvor man trener intenst i 30 minutter. Sånn som "500 kcal" på Elexia. Men jeg er vant til at en gruppetime varer minimum 45 minutter og dermed har jeg låst meg fast i den tanken på at man må trene minimum 45 minutter for å få effekt av det man gjør! 

Men ta en intervallspinning f.eks. 4x4 intervaller. 45 minutter. Hvor mye effektiv trening får du egentlig på en slik time? Mesteparten av timen består av oppvarming, nedtrapping og aktiv pause - hvor du ligger så lavt intensitetsmessig at du kunne like gjerne gått deg en tur. Den effektive treningen du får er nettopp de 4 minuttene hvor du kjører full spiker. 4 ganger. Så det vil si 16 minutter effektiv trening for hjerte og lunger.

3T har flere knallbra intervall-konsepter hvor man kjører 4x4. PulsSpin som er på sykkel, PulsMix som er en intervalltime med enkel aerobic og PulsStep som er intervaller på step. Det samme gjelder for alle disse timene: det er kun de 16 minuttene med intensiv trening du virkelig får noen uttelling for og uttellingen skjer stort sett i bena i tillegg til hjertet og lungene.

Det er nøyaktig like lenge som veldig mange av Treningslykke-øktene våre her på bloggen. Vi har bare kortet ned pausene. I tillegg får vi effekt på hele kroppen! Du blir sterkere, smidigere, raskere, mer eksplosiv...


Det er intensiteten det kommer an på. Push max, utfordre deg selv med tyngre øvelser og skvis ut det du har av repetisjoner og ikke gi deg før de små 15 minuttene er over.

Sansynligvis har du bedre effekt av de 15 minuttene med hard jobbing, enn flesteparten av de som daffer rundt på treningssenter i timesvis.

Alanna
_____________________

Warrior Princess

Set your timer for 15 rounds of 10 and 50 seconds intervals. 10 seconds to write down your score and get ready for a new round. 50 seconds to work.

Push hard. The whole thing is just 15 minutes long, so it's over in no time.
To get max results, you have to push max.

Here are the exercises and my scores:
10 Kick Ups & Jump Tuck - 6, 6, 6
Dive Bomber - 10, 9, 7
JumpLunge - 41, 43, 41
Commando Push Up & Roll - 7, 8, 7
Mountain Climber - 106, 95, 97

Can you beat my scores?


Good luck!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar