lørdag 21. juli 2012

BodyChallenge #3: Stretch

Noe jeg gjør alt for lite - fordi jeg sjelden finner roen til å gjøre det skikkelig. Men som jeg finner like viktig som treningen i seg selv - er å tøye. Ikke bare strekke ut lett, men tøye for å få bedre bevegelighet.

I våre treningsøkter er tøyning en del av økten. Mange av øvelsene gir deg naturlig bedre bevegelighet. Tenk på Dive Bomber for eksempel, som gir bedre bevegelighet i ryggsøylen og i brystet.

Men å virkelig gi seg selv tid til å tøye, gir også tid til å roe ned og å lære seg å slappe av. Det gir ikke bare bedre bevegelighet i lengden, det gir en enorm mulighet til å tømme hodet for tanker - eller bare la tankene flyte, uten å ha dårlig samvittighet for at noe skulle vært gjort. Det gir et åpent rom i hverdagen hvor du har mulighet til å gå inn i deg selv og kjenne litt på hva DU har behov for. Eller kanskje bevisst fokusere tankene dine rundt områder av livet ditt som du ønsker fred på. En åpen mulighet til å bli bevisst dine egne følelser og tanker - og på den måten også ta kontrollen over tankene - snu negative tanker til noe positivt.

Vi vet ofte hva vi ikke vil ha. Og ofte kretser tankene våre rundt nettopp det. Hva som er galt, hva vi ønsker er annerledes, hva vi misliker. Og uansett hva slags forhold du har til loven om tiltrekning - i den grad du tror det er noe i det eller ikke - så tror jeg vi kan være enige om at å tenke på hva som er galt, på det negative fokusere på problemet, ikke noensinne vil gjøre oss lykkelige.

Jeg tror at lykke er noe man kan velge. At man kan snu fokuset bevisst og velge å se de delene av livet man er takknemlig for istedet. Jeg tror tilogmed at ved å bevisst fokusere tankene mot hva du VIL ha istedet for det du er misfornøyd med - vil gjøre det mulig å få nettopp det. Det er ihvertfall sikkert at du aldri vil få det du ønsker deg, om du bare vet hva du IKKE ønsker deg!

Så her er neste ukes BodyChallenge #3: Stretch. 
Gi deg tid til å gjøre kroppen din mer bevegelig og hodet mer bevisst. 

Still timeren din på 10 runder og én intervall på 2 min. Hele seansen tar 20 minutter. Inkludert oppvarmingen. Demp gjerne belysningen, sett gjerne på behagelig musikk og tenn gjerne et par stearinslys. Det hjelper på avslapningen. MEN: ikke gjør det til en unnskyldning til å skippe seansen. Det er bedre du faktisk gjennomfører enn at miljøet rundt har perfekt belysning!

Får du ikke noe ut av dette første gang, gi det flere sjanser. Dette, som alt annet, må øves på.

NB: I alle tøyningsposisjoner er det viktig at du finner en posisjon som utfordrer deg, men hvor du likevel kan slappe av. Du skal kjenne at det tøyer, men det hvis det gjør så vondt at du må spenne deg, så tøyer du for hardt. Si til deg selv: slapp av i rumpa, slapp av i lårene, slapp av i skuldrene og ryggen. Slapp av i kjeven. Det siste er ofte det vanskeligste - så kanskje må du øve litt på nettopp det. (Test: flytt kjeven fram og tilbake og sjekk at leppene glir mot hverandre)

Intervall 1: 
Rull ned mot gulvet/knærne - skuldrene først. Skyt rygg og rull opp virvel for virvel. Opp på tå mens du strekker armene mot taket. Sakte og rolig bevegelse. Tøm hodet for tanker. Fokusér på å beskrive for deg selv hva du gjør og hvordan det kjennes.

Dype knebøy. "Gyng" to-tre ganger i bunnen og pust inn på vei opp mens armene lager hver sin halvsirkel fra gulvet til de møtes over hodet. Pust ut mens du senker armene igjen og går ned i ny knebøy. Kjenn at du blir roligere. Fokuser tankene dine på pusten din.

Det var oppvarmingen.

Intervall 2:
Sett deg med føttene mot hverandre. Slipp knærne fra hverandre og dra føttene mot deg. Slipp deg fram over føttene med rund rygg. Fokusér på å slappe av i ryggen, nakken, rumpe og lår. Etterhvert vil du kjenne at du sklir lenger framover føttene dine helt av deg selv.

Mental øvelse: Se for deg noe i livet ditt du ikke er fornøyd med. Kjenn på det og smak på det. Skriv/tegn problemet på en mental lapp, krøll den sammen og kast den i en mental papirkurv.

Eks: Hvis du ønsker å gå ned i vekt, "tegn" deg selv slik du er nå eller skriv vekten din på den mentale lappen.


Intervall 3:
Strekk føttene ut foran deg. Trenger du en liten knekk i knærne, så er det helt ok. Len hele overkroppen fram mot tærne. Slipp armene ned på bena og la dem ligge slapt, eller hold rundt tærne dine. Slapp av i ryggen. Slapp av bak på lårene. Slapp av i knærne. Slapp av i kjeven.

Mental øvelse: Snu situasjonen rundt. Se for deg hva du ønsker deg istedet for det du kastet i søppelet. Spør deg selv hvorfor du ønsker deg det. Vil det gjøre livet ditt lettere?

Eks; ønsker du vektnedgang - se for deg hvordan du ønsker å se ut heller enn å skrive ned et konkret tall du ønsker å se på vekten.

Intervall 4 og 5: 
Spre bena lett. Bøy den ene foten inn mot deg. La den andre være strak. Legg hånden din mot den utstrakte foten og len deg over så langt du synes det er greit. Den andre armen kan enten strekkes mot taket, eller henge ned langs siden. Slapp av i kjeven og i ryggen.

Mental øvelse: Fortell deg selv at du fortjener å få det du ønsker deg. Forestill deg at det er mulig og velg og tro på det. Se for deg hvordan livet vil være når du har nådd målet ditt. Kjenn at du allerede har nådd målet. Kjenn på gleden og seiersfølelsen.

Dette kan kreve litt øvelse - det kan hende hodet ditt vil prøve å bryte inn for å gi innvendinger på hvorfor dette ikke kan fungere. Hver gang du får en slik tanke - forestill deg at du blåser den bort som en fjær og sol deg i varmen fra målet som allerede er nådd.

Intervall 6 og 7:
Før et ben bak deg. La det bøyde benet fremdeles ligge foran deg. Legg deg over det bøyde benet ditt. Fokus på å slappe av i rumpe, lår, skuldre og kjeve. 

Mental øvelse: Tenk over alle gode valg du har tatt den siste tiden som er relevant for situasjonen du visualiserer. Gled deg over at du gjorde disse valgene. Vær stolt av dem. 

Her vil antakelig tankene dine prøve å skyte inn situasjoner hvor du ikke var så flink. Men blås dem vekk som fjær og sol deg i varmen fra de gode valgene du har gjort. 


Intervall 8: 
Strekk begge bena ut bak deg. Kom opp på albuene eller på strak arm og press brystet fram og opp. Løft gjerne også hoftene fra gulvet. Kjenn at det er en stilling du kommer naturlig inn i. Ikke push og press - det kan gi ryggen din en støkk. Slapp av i kjeven og i rumpe og lår.

Mental øvelse:
Lag en liste over hva du er takknemlig for angående den situasjonen du er i. (Forhold, kropp, vennskap, arbeidssituasjon...velg det som er relevant) Hold et par sekunder på hver tanke og si takk.

Intervall 9 og 10:
Sett en fot langt foran deg i en lunge/utfall. La det bakre kneet ligge i gulvet, kjenn at det tøyer på forsiden av låret. Strekk hendene over hodet om du synes det er naturlig og godt. La dem slippe ned langs siden om det blir for anstrengende.

Mental øvelse:
Gjør deg klar til å ta imot den situasjonen du ønsker deg. Kjenn at du fortjener det beste. Vit at det kommer til å løse seg og at det vil løse seg med glede. Takk deg selv for at du er åpen for løsninger og positive forandringer.


Husk å komme innom Facebook eller G+ for å fortelle hvordan du opplevde dette.

Lykke til.

Alanna

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar